Interieurtips

Betrek de achterkant van je huis bij je woongedeelte

, sur Tosca

 

Met het mooie weer brengen we meer tijd buiten door en kijken we vaak ook met een kritische blik naar de achtertuin en de achteringang van onze woning. Want hoe fijn is het als je een mooie zitplek buiten kan creëren die een verlenging vormt van je woonkamer? De achterdeur en de tuindeur dienen dan als overgangspunt tussen je achtertuin en je woning. Die deuren moet dus niet alleen mooi zijn, maar zeker ook functioneel en veilig. In dit blog geven we tips hoe jij eenvoudig een fijne zitplek kan creëren in je achtertuin en je gelijktijdig de toegang naar die tuin – en je woning – op een veilige manier kan bewerkstelligen.

Steigerhouten tuinmeubelen voor een vakantie in eigen huis

Steigerhout heeft een stoere, robuuste en authentieke uitstraling en blijft bij velen populair om tuinmeubelen van te maken. Natuurlijk zijn er zat bedrijven die voor een pittig prijsje deze steigerhouten meubelen aanbieden, maar wist je dat zo’n mooie loungeset ook prima zelf kan maken? Natuurlijk is het fijn als je dan wel enigszins handig bent, maar een goede bouwtekening als leidraad is een van de belangrijkste elementen om zo’n bouwproject te doen slagen. Die bouwtekening moet je namelijk zien als de ‘rode draad’ die jou door het bouwproces heen begeleidt.

De steigerhouten banken en tafels kent bijna iedereen inmiddels wel, maar heb je ook al eens aan een gave <a href=" nl-nl="" zomeractie="" buitenkeuken="" "="" data-width-locked="true" data-height-locked="true">buitenkeuken gedacht, voor die heerlijk lange zomeravonden waarbij je de bbq aan wil zetten. Een buitenkeuken biedt je veel meer opbergmogelijkheden en bereidingsruimte dan een reguliere bbq. Wat een mooie aanvulling bij de buitenkeuken kan zijn, is een stoere buitenbar, waarbij je het buiten borrelen naar de next level brengt. Ideaal om je eigen tap op te zetten of die zomercocktails te bereiden. Klinkt als een vakantie in eigen huis!

Een duurzame achterdeur met HR++ glas

Jouw achterdeur is de verbinding tussen jouw huis en achtertuin. Om je plekje aan de achterkant van je huis compleet te maken hoort daar dus ook een goede achterdeur bij. Als je een nieuwe achterdeur overweegt, kijk dan voor een veilige, isolerende optie die warmte binnen houdt en kou buiten houdt in de wintermaanden. Met de CanDo Comfort deuren ben je verzekerd van een deur met hoge isolatiewaarde door de unieke schuimkern. In combinatie met HR++ veiligheidsglas zorgt dit voor een optimale isolatie. Misschien nu niet zo aan de orde in de zomer, maar des te meer belangrijk in de koude wintermaanden!

  Achterdeur ML 866

Zonder nette tuindeur is de achtertuin niet compleet

Grote kans dat jij ook een toegang hebt tot je achtertuin met behulp van een tuindeur; een handige “achterom”. Deze deur kan best veel impact hebben op de uitstraling van je tuin. Niet zo gek dan ook, dat je graag wil dat deze deur goed past bij de rest van de stijl van je huis en tuin. Eentje die degelijk is, je tuin netjes afmaakt en ook goed past de plek waar je hem wil afhangen. Wel zo handig dus dat de CanDo tuindeuren van degelijk massief houten materiaal zijn gemaakt en inkortbaar zijn! Wil je dat water niet op de deur blijft liggen? Kies dan voor een optie waarbij een afwateringsdorpel mogelijk is.

Een goede schuurdeur voor de opslagruimte in je tuin

Mocht je het geluk hebben van een handige schuur of opslagruimte in je tuin, dan is het niet geheel onbelangrijk om ook voor deze ruimte voor een veilige deur te kiezen. Het is immers een inbraakgevoelige ruimte rondom je huis. Daarom is een schuurdeur met draadglas een zeer verstandige keuze. Dit is veiliger tegen inbraak dan enkel glas maar biedt je wel het comfort van lichtinval in de schuur. Wel zo prettig, als je aan de slag bent in je werkruimte. Wil je dat de schuurdeur mooi past bij de stijl van je tuin en huis? Schilder hem dan in een kleur naar keuze.

Voldoende opties om achterkant van je huis fijn in te richten

Het is eigenlijk zonde om de achterkant van je huis onvoldoende bij je woning te betrekken. Er zijn namelijk opties te over; je kan creatief aan de slag met steigerhouten meubels voor in de tuin, maar ook gaan voor een mooie deur voor je schuur. Focus je liever op (een veilige) entree? Dan kan je ook alle kanten op met de CanDo robuuste tuindeuren en isolerende achterdeuren.