MDF meubels op maat maken
MDF meubels op maat maken
Panelen

MDF meubels op maat maken

, sur Arina

 

Gaan jouw doe-het-zelf handen ook jeuken als je een vers stuk hout of ander plaatmateriaal ziet? De mogelijkheden zijn eindeloos, de inspiratie ligt voor het oprapen en wat houdt je tegen om vandaag of morgen weer een nieuw project te beginnen? Of je nu nieuwe meubels nodig hebt of niet, als je de kans hebt om zelf iets te maken, moet je die met beide handen grijpen. Bij het maken van meubels kun je uit verschillende materialen kiezen, waarvan MDF een zeer populaire optie is. In dit blog leggen we uit waarom wij MDF aanraden om meubels op maat te maken, wat je zoal met MDF kunt maken en hoe je MDF meubels op maat kunt maken zonder te zagen.

Welke MDF meubels kun je op maat maken?

MDF is een van de makkelijkst te bewerken plaatmaterialen die er zijn. De hoge dichtheid geeft het materiaal zijn stevigheid en het feit dat MDF niet splintert bij het zagen of boren klinkt een doe-het-zelver als muziek in de oren. Omdat MDF zo makkelijk te bewerken is, wordt het vaak gebruikt om meubels op maat te maken. De gladde structuur van MDF maakt het een prima keuze voor moderne meubels in een strakke inrichting.

Banken, stoelen en tafels

Wil je een loungehoek maken die precies in de bestaande ruimte moet passen? Maak zelf een bank en een tafel van MDF op maat. Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en verbaas je gasten met de perfect fit van jouw zelfgemaakte MDF meubels. Banken, stoelen en tafels zijn redelijk eenvoudig te ontwerpen en in elkaar te zetten. Ideaal voor de doe-het-zelver.

(Garderobe)kast

Een kast maken vraagt om wat meer handigheid, zeker wanneer je een kast met deuren maakt. Wanneer je met bewegende delen werkt, is het belangrijk om de marges minimaal te houden. Door nauwkeurig te zagen en de deuren zorgvuldig af te hangen voorkom je problemen bij het openen of sluiten van de kastdeuren.

Tv-meubel

Een tv-meubel kun je zo simpel of complex maken als je wilt. Een tafeltje waar je tv op kan staan voldoet naar onze mening al aan de criteria voor een tv-meubel. Maar als je de ruimte, expertise en zin hebt om een meubel te maken met verschillende lagen, dieptes en eventueel deurtjes of lades; vooral doen! Je kunt zoveel met MDF dat het materiaal eigenlijk nooit de beperkende factor is bij het maken van een meubel op maat.

Ga aan de slag met CanDo

Met onze hout op maat service maak je een MDF meubel op maat zonder te zagen. Gebruik onze 3D tool om de platen te ontwerpen op de website van Gamma, Karwei of Praxis en bestel de delen online bij een van deze bouwmarkten. Onze specialisten zorgen ervoor dat iedere plaat exact op maat wordt gezaagd. Je kunt ervoor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen of bij een bouwmarkt bij jou in de buurt af te halen.