Interieurtips

Met plafondsierlijsten en plinten creëer je een sjieke sfeer in huis

, sur Jeroen

 

Hoe lijkt jou dat, thuiskomen in jouw eigen wereld van luxe en comfort, waarbij het totaalplaatje doordrongen is van maar één ding: het pure verwennen! Met Hotel Chic, de woontrend van nu, maak je dat helemaal waar. Of je nu in een flatje, een rijtjeshuis of een vrijstaande villa woont. Met de juiste basiselementen en decoraties omring je je met luxe en comfort. Een royale bank met fijne kussens en een fluffy deken, een klassieke kroonluchter of juist subtiel indirect licht, een facetgeslepen spiegel met decoratieve lijst, een hoogpolig kleed en de echte afmakers: elegante binnendeuren met bijbehorende deurstijlen, stijlvolle plafondsierlijsten en decoratieve plinten.

Het nut van plinten
Heb je een vloer die niet strak aansluit op de muur, zoals een vloer van hout of laminaat omdat deze expansieruimte nodig hebben, dan zul je echt een plint moeten plaatsen om de kiertjes te overbruggen. Een tweede functie van een plint is het beschermen van de wand tegen mogelijke beschadigingen door bijvoorbeeld de stofzuiger. De derde functie kan het wegwerken van kabels zijn. En de vierde – zeker niet onbelangrijkste functie! – is het verlenen van sfeer en karakter aan je woning.
In de Hotel Chic stijl passen hoge plinten die qua vorm op hun beurt weer passen bij de deurstijlen. Of je de plinten ook wat kleur betreft moet afstemmen op de deurstijlen, hangt een beetje af van de rest van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld meerdere deuren vrij dicht bij elkaar, dan zal het mooier en rustiger ogen om dezelfde kleur te kiezen. In andere gevallen kan een contrasterende kleur juist heel stijlvol zijn. Of wat te denken van een glanzende plint en een matte deurstijl – én muur – in dezelfde kleur?
Meer lezen over het effect van plinten op een ruimte? Lees dan deze blog.

Decoratieve plafondsierlijsten en rozetten
En als je dan zo lekker onderuit gezakt zit en je laat je blik door je kamer gaan, dan valt je blik vanzelf op de plafonds. Hoe zijn die eraan toe? Heb je ze meteen gewit toen je je muren een opknapbeurt gaf? En als je dat gedaan hebt, hoe is de overgang tussen muur en plafond nu? Een plafondsierlijst zou wel eens de finishing touch kunnen zijn, toch? CanDo heeft ze in soorten en maten én natuurlijk in verschillende stijlen die uitstekend bij jouw Hotel Chic woning passen. Een mooie, strakke plafondlijst als Rosandra of een romantische als Dordogne, het kan allebei. Bij Hotel Chic gaat het tenslotte om elegantie en verfijning en dat is wat de plafondlijsten uitstralen. Bij een klassiek of romantisch interieur passen ook rozetten, bijvoorbeeld om een lichtpunt te benadrukken óf om kabels van niet geplaatste lampen aan het zicht te onttrekken. En bij CanDo vind je ook rozetten voor een strak interieur. De plafondlijsten zijn gemaakt van polystyreen, ze zijn dus lekker licht en daarom prima zelf aan te brengen met montagekit. En je kunt ze in alle mogelijke kleuren schilderen. Wil je wat inspiratie opdoen voor het werken met plafondlijsten én rozetten? In deze blog vind je leuke ideeën en interessante weetjes en ook in deze blog lees je wat je nog meer kunt doen met sierlijsten en rozetten.


Welke Hotel Chic elementen gebruik jij in de afwerking?
Bekijk voor ideeën en inspiratie het assortiment aan plinten, plafondlijsten en rozetten van CanDo en lees ook vooral de eerder genoemde blogs. En tussendoor laat je je blik gaan over jouw eigen vloer, wanden en plafond. Begint het al te leven, voel je de uitstraling van het pure verwennen? Bedenk welke effecten je met kleur en vorm kunt bereiken. Bereken wat je nodig hebt, ga naar de winkel bij jou in de buurt en ga vervolgens lekker aan de slag!