Interieurtips

Vensterbanken

, sur Rens

 

Het leuke aan huizen in Nederland is dat je over het algemeen heerlijk en haast ongegeneerd naar binnen kunt kijken. De vensterbank is letterlijk een onderdeel van deze etalage. Het is daarom erg leuk om je vensterbank een flink stuk dieper te maken, zodat je er kleine ‘wisselexposities’ op neer kunt zetten.

Een deel van deze styling mag best wat hoger zijn. Het zorgt ervoor dat je niet direct tot achter naar binnen kunt kijken. Als je het interessant wil maken, maak je regelmatig een nieuw groepje en varieer je in vormen, kleuren en materialen. Zo heb je er vanuit de binnenkant, maar ook vanaf buiten steeds weer plezier van. Zorg ervoor dat de elementen die op de vensterbank bij elkaar staan van alle kanten er aantrekkelijk uitzien. Maak het wat meer divers door verschillende stijlen te mixen. Zo krijgt het een persoonlijk tintje.

Je vensterbank verdiepen is ook een goed idee om er een extra zitplek van te maken. Vooral als de hoogte zo tussen de 40 cm en 55 cm ligt. Met een dun matraskussen of wat losse sierkussens ontstaat snel een comfortabele plek waar je heerlijk in het zonlicht kunt zitten. Zorg voor een fijn leeslampje in de buurt, zodat het ook ’s avonds een fijne plek is. Heb je vrienden of familie op bezoek, dan is het sowieso een plezierige extra zitplek! De vensterbank zelf en de radiator eronder kan je helemaal aanpassen aan de stijl van je interieur. Met de beschikbare materialen, decors en behandelingen maak je je inrichting compleet. Dit kan van heel strak tot wat landelijker. Zo zijn er ‘uni’, ’hout’, ‘linnen’ en ‘steen’ decors. Een graniet decor past bijvoorbeeld perfect in de trend van nu: het toevoegen van metalen en steensoorten in je interieur. Ontdek jouw stijl op de CanDo website.

 

Terug naar sfeerbericht