Hoe je met wandpanelen eenvoudig een extra ruimte creëert
Hoe je met wandpanelen eenvoudig een extra ruimte creëert
Wandbekleding

Hoe je met wandpanelen eenvoudig een extra ruimte creëert

, sur Okke

Al geruime tijd loop ik er tegenaan dat de wasmachine en droger in een open ruimte op zolder staan. Steeds als ik naar boven loop, voelen ze als een doorn in mijn oog. Als er bezoek komt en ik ze ons huis laat zien, oogt het altijd rommelig op de zolder. Daarnaast hebben we een erg grote zolder, welke naast wassen en drogen op dit moment helemaal geen functie heeft. We kunnen zoveel meer met onze zolder dan dat we nu doen. Op internet zocht ik naar opties om een extra ruimte te creëren en hoe ik deze praktisch in kan richten. Dat heeft nog eens heel goed uitgepakt!

Een praktische en mooie oplossing met wandpanelen

Na verschillende websites afgestruind te hebben, kwam ik de video van de wandpanelen van CanDo tegen en was ik direct om. Op de website van CanDo las ik dat de wandpanelen heel gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen zijn. Ik vind DIY projecten ontzettend leuk, maar met onze drukke banen en levens vonden we het een goed en fijn idee als het niet al te veel tijd en moeite zou kosten. De productafbeeldingen van de DIY wandpanelen op de website van CanDo gaven me direct nieuwe ideeën om niet één extra ruimte te creëren, maar liefst twee!

Een wasruimte én een werkruimte

De productfoto’s van de wandpanelen gaven me het idee om op zolder twee ruimtes los van elkaar te maken. Zodat de zolder netjes oogt en we de ene ruimte als wasruimte gebruiken en de andere ruimte als werkkamer. Hierdoor is meteen de functionaliteit van de zolder flink verbeterd. Ik ben begonnen met een plannetje uit te schrijven, waarbij ik alles heb uitgetekend, hoe het er precies uit moest komen te zien en hoeveel wandpanelen we nodig hadden. Ik had al eerder op internet gelezen dat de wandpanelen eenvoudig te installeren zijn en je hiermee een compleet nieuwe muur kan creëren. We vonden het daarnaast een fijn idee dat er niet een hele verbouwing voor nodig was. Zowel kostentechnisch als alle rommel wat een verbouwing met zich meebrengt. Op zondagochtend ben ik na het ontbijt samen met mijn man aan de slag gegaan en aan het einde van de dag hadden we geschilderd en wel, met een wijntje in onze hand, twee aparte ruimtes!

De wandpanelen gecombineerd met de geluidwerende deurkozijn combinatie

Nadat we met de wandpanelen van CanDo, twee ruimtes hadden gecreëerd, moesten er nog kozijnen en deuren geplaatst worden. We hebben gekozen voor de geluidwerende deurkozijn combinatie van CanDo. Omdat we de ene ruimte als werkkamer gebruiken en de andere kamer als was- en droogruimte, vonden we het belangrijk dat wanneer je aan het werk bent, je niet afgeleid wordt van een centrifugerende was. Met de geluidwerende deurkozijn combinatie, hebben we totaal geen geluidsoverlast. De akoestiek van de deurkozijn combinatie in combinatie met de houten wandpanelen is heel goed.

Het eindresultaat van onze wandpanelen

Ben en ik zijn ontzettend blij met het eindresultaat. We hebben een super strakke en mooie wand gerealiseerd. Ik heb de wandpanelen muur afgelopen weekend groen geschilderd, dit was erg goed te doen! Als ik aan het werk ben in de ene kamer en de wasmachine staat op volle toeren te draaien in de andere kamer, dan heb ik er geen last van. Onze vrienden waren vrijdagavond op bezoek en zij willen ook met de wandpanelen aan de slag. We hebben DIY heel professioneel, maar goed te doen aangepakt!

Ben je ook benieuwd naar hoe jij op een makkelijke en praktische manier, van één ruimte, meerdere ruimtes kunt maken? Dan zijn de wandpanelen van CanDo de juiste oplossing!