Interieurtips

De leukste zomertrends voor in je interieur

, sur Giel

 

In de zomer is het heerlijk om lekker veel buiten te zijn. Lekker relaxen in de tuin of een ontspannen wandeling na het avondeten. We vinden het allemaal fijn. Toch is het ’s zomers niet altijd lekker weer en kun je niet altijd buiten zijn. Daarom is het leuk om ook jouw interieur een zomerse uitstraling te geven. Zo houd je toch dat zomerse gevoel vast. Wil je jouw interieur ook een zomerse uitstraling geven? Leuk! In deze blog delen we de leukste zomertrends voor het interieur met je.

Ga voor planten in huis

Een populaire zomertrend voor in het interieur is groen is je huis. En dan bedoelen we niet alleen accessoires in de kleur groen, maar ook plantjes. Ze geven je interieur een levendige uitstraling en zorgen ook voor extra zuurstof in je huis. Wist je bijvoorbeeld dat sommige planten zelfs luchtzuiverend zijn? Ze verbeteren de luchtkwaliteit in je huis. Zo ziet je huis er gezellig uit én blijft het er lekker fris. Win-win dus!

Kussentjes in zomerse kleuren

Een eenvoudige manier om je woning een zomerse uitstraling te geven, is met kussentjes in zomerse kleuren. Met deze zomertrend voor je interieur geef je jouw woonkamer in een handomdraai een zomerse uitstraling. Het beste gebruik je hiervoor vrolijke kleuren. Denk bijvoorbeeld aan geel, lichtgroen, of roze. Vind je deze kleuren te opvallend? Ga dan voor pastelkleuren. Deze kleuren zijn een stuk subtieler en ideaal om een ’s zomers sfeertje te creëren. Ben je deze zomertrend voor het interieur in september beu? Dan wissel je de kussenslopen gewoon weer om. Of je gaat juist voor een paar mooie herfstkleuren. Aan jou de keus!

Bloemen

Een zomertrend voor je interieur die je niet over het hoofd kan zien is bloemen. De zomer is immers hét moment bloemen in huis te halen. Je vindt ze in de natuur, maar ook op de markt koop je de mooiste bloemen. Wat dacht je van een mooi veldboeket of een paar kleurrijke gladiolen? Een ding is zeker: bloemen in huis doen het altijd goed!


Hout in je interieur

Een ander element dat prachtig tot zijn recht komt in een zomers interieur is hout. Het geeft je interieur een heel natuurlijke uitstraling. Zo is een salontafel van steigerhout bijvoorbeeld uitstekend te combineren met bloemen en accessoires in zomerse kleuren. Het leuke aan houten meubels is dat je ze prima zelf kunt maken. Vooral met de kant-en-klare panelen en bouwtekeningen van CanDo. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje in onze inspiratiemodule voor diverse voorbeelden.