Eikenhout

Deze sterke en decoratieve houtsoort is ideaal voor binnen gebruik. Door de geschaafde afwerking kan je deze plank goed gebruiken voor je eigen meubelen. De zichtbare nerfstructuur zorgt voor het eigen karakter. Lange levensduur en sterkte zijn de belangrijkste eigenschappen van eikenhout. De plank kan je ook behandelen met olie of lak, hiermee geef je de plank een eigen uitstraling en biedt je meer bescherming. Het hout is FSC gecertificeerd en daarmee afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Eikenhout 

Eikenhout leent zich, mede door de geschaafde afwerking en mooie nerfstructuur, uitstekend voor gebruik binnenshuis. Eikenhouten planken zijn sterk en hebben een lange levensduur. Om deze reden zijn eikenhouten planken een geliefd product voor het zelf maken van meubels. Behandel het eikenhout met olie of lak, om het zo compleet aan te laten sluiten bij jouw woonstijl en tevens de levensduur te verlengen. Of kies ervoor om het hout onbehandeld te laten voor een stoer uiterlijk van je meubels. Tip: Bekijk ook eens onze bouwtekeningen voor het zelf maken van je  

De kenmerken van eikenhout:

- Karakteristieke, sfeervolle uitstraling
- Duurzaam
- Mooie nerfstructuur
- Geschaafd
- FSC gecertificeerd hout

Eikenhout voor binnen

Eikenhout is een populaire houtsoort voor gebruik binnenshuis, bijvoorbeeld als constructiehout of voor de creatie van karakteristieke houten meubels. Eikenhout heeft een mooie nerfstructuur en warme kleur, en is hierdoor een echte sfeermaker in jouw woonkamer. Hout binnenshuis roept warmte en nostalgie op, maar is tevens heel praktisch omdat eikenhout slijtvast is. Door intensief gebruik zal het hout zelfs alleen maar mooier worden. Hoe kun je eikenhout binnenshuis het beste toepassen? In veel hedendaagse inrichtingen zien wij dat eikenhouten meubels gecombineerd worden met moderne of industriële elementen. Moderne inrichtingen zijn vaak koel en strak, en door het gebruik van eikenhout zal een ruimte warmer en levendiger ogen. Lees snel verder voor meer informatie over verschillende toepassingen van eikenhout binnenshuis. 

Eikenhout voor meubelen

Eikenhout is een populaire houtsoort voor de creatie van meubelen. En de allermooiste unieke meubels maak je natuurlijk helemaal zelf. Breng rust en warmte in je eetkamer door een eikenhouten eettafel te plaatsen, mooi met bijpassende stoelen. Of wat dacht je van een stoere, en robuuste salontafel met metalen poten in jouw woonkamer. Of ga je toch voor een strak gelakte witte vitrinekast gemaakt van geschaafde eikenhouten planken? Zoals je ziet is eikenhout veelzijdig en kan het gebruikt worden voor de creatie van zowel landelijke, industriële als moderne meubelen. Door het eikenhout te bewerken met olie of lak naar keuze krijgt je zelfgemaakte meubel de uitstraling die het beste bij jou past. 

Eikenhouten tafel

Eikenhouten tafels zijn natuurlijk verkrijgbaar in de winkel, maar is het niet veel leuker om er zelf eentje te maken die helemaal aansluit bij jouw wensen? Eikenhouten tafels zijn gemakkelijke meubels om mee te starten als je voor het eerst zelf meubels van hout wil maken. Maak een eikenhouten tafel uit massief eikenhouten meubelpanelen in combinatie met staal en je krijgt de ideale industriële eettafel of werktafel. Benieuwd hoe jij het beste jouw tafel kan maken? Bekijk hier de CanDo bouwtekeningen en ga aan de slag.

Eikenhouten planken

Eikenhouten planken zijn ook voor op de vloer een geliefde keuze, in het bijzonder omdat eikenhout snel warmte van de omgeving opneemt. Ga voor massief eikenhouten vloerdelen, met een natuurlijke uitstraling en onbehandeld of kant-en-klaar verkrijgbaar. CanDo heeft verschillende soorten eikenhouten planken voor op de vloer in het assortiment. In een modern interieur staan lichte soorten eikenhout vaak het mooist, maar voor een knusse, warmere uitstraling kun je ook gaan voor een vloer van Frans eikenhout. Frans eikenhout bevat relatief weinig noesten en zal daarom rustig ogen. De uiteindelijke uitstraling van jouw eikenhouten vloer heeft ook te maken met de afwerking. Door de vloer te bewerken met olie, lak of wax creëer je een specifieke kleur of uitstraling. Tip: de gekozen bewerkingswijze kan invloed hebben op toekomstig onderhoud. Een gelakte vloer vraagt bijvoorbeeld minder onderhoud dan een geoliede vloer.

Eikenhout

Schaaflat eiken 1,9 x 1,95 250 cm (plank)

Eikenhout

Schaaflat eiken 1, 9 x 6,0 x 250 cm

Eikenhout

Schaaflat eiken 1,9 x 2,5 x 250 cm