DIY decoratieve houten items voor in je tuin met behulp van CanDo
DIY decoratieve houten items voor in je tuin met behulp van CanDo

DIY decoratieve houten items voor in je tuin met behulp van CanDo

, door Kim

Met de prachtige temperaturen in het vooruitzicht, zijn wij weer van plan om verder te gaan met het uitbreiden van onze tuin. Benieuwd welke DIY decoratieve houten items wij gaan maken? Lees dan snel verder.

Met de prachtige temperaturen in het vooruitzicht, zijn wij van plan om verder te gaan met het inrichten van onze tuin. Vorig jaar hebben we al een houten XL bank buiten gemaakt met bijpassende salontafel die helemaal passen bij onze buitenkeuken. Dit zorgt voor een luxe uitstraling in onze tuin. Nu we in de wintertijd dit luxe gevoel binnen hebben uitgebreid, willen we deze sfeer ook weer verder doortrekken in onze tuin. Daarom zijn wij bij CanDo op onderzoek gegaan naar de mogelijkheden voor decoratieve houten items voor in de tuin. 


De buiten zitplek afmaken

Omdat we vorig jaar al zijn begonnen met de houten bank en bijpassende salontafel, wilden we onze zitplek nog verder uitbreiden in deze houten stijl. Zo kwamen wij eerst terecht bij een houten tuinstoel voor buiten. Deze is te maken met multiplex planken. Bij CanDo hebben wij ons laten informeren dat we deze houten planken voor ons klusproject op maat kunnen bestellen zodat wij zelf geen ingewikkelde zaagmachines hoefden te kopen. Daarbij hoeven we op die manier ook niet met grote platen te sjouwen, erg fijn! Om het geheel af te maken, hebben wij eerst een plan gemaakt welke onderdelen wij nog meer in de tuin wilden hebben, zodat we direct alle planken op maat konden bestellen. Op die manier kun je al je planken in één keer ophalen voor al je projecten. 


Een bar voor bij de Barbecue

Wij houden ervan om vrienden en familie uit te nodigen om bij ons in de tuin te vertoeven onder het genot van een drankje en een hapje. Om onze buitenkeuken compleet te maken, wilden we daarom ook een zelfgemaakte bar in onze tuin maken. De bedoeling is dat we straks met meerdere mensen aan de bar kunnen zitten op hoge krukken, wat mooi aansluit bij onze buitenkeuken met barbecue. Zo kan iedereen bij elkaar zitten en hoeven we niet constant naar binnen te lopen voor een drankje. Dat zou ons plekje buiten helemaal afmaken!


Plantenbakken voor extra sfeer

Met alle houten meubelen, werd het ook tijd om wat extra kleur en sfeer toe te voegen. Wij hebben al een mooie border met felgekleurde bloemen en mooie planten, maar dit is voornamelijk aan de randen van onze tuin. Deze kleuraccenten wilden we ook meer laten terugkomen onze keuken en zitplek. Daarom hebben we er, naast de bar en stoel, voor gekozen om plantenbakken te maken. Zelf heb ik best groene vingers en vind ik het leuk om in de tuin bezig te zijn, dus dit was een ideale oplossing. Hierbij kiezen we overal voor steigerhout. Steigerhouten plantenbakken of bloembakken staan mooi in iedere tuin en zijn helemaal van nu. Ik vind dat je door het plaatsen van een steigerhouten plantenbak je mooi de nadruk legt op een bepaald gedeelte van je tuin. Ook vind ik het mooi om meerdere steigerhouten plantenbakken - in bijvoorbeeld verschillende formaten - bij elkaar te plaatsen. Wij hebben ervoor gekozen om vier plantenbakken te maken, waarmee we onze buiten zitplek kunnen inkaderen met planten en bloemen. We zijn benieuwd naar het eindresultaat! 


Is jouw tuin al helemaal zomer klaar?

Nog nooit zelf geklust? Geen zorgen! CanDo heeft handige stappenplannen geschreven, zodat jij gemakkelijk jouw eigen tuin kan vormgeven met deze DIY steigerhouten decoratieve tuin items. Begin vandaag nog met het zomer klaar maken van jouw tuin.