Een CanDo Comfort isolerende voordeur met een tochtvaldorpel
Een CanDo Comfort isolerende voordeur met een tochtvaldorpel

Een CanDo Comfort isolerende voordeur met een tochtvaldorpel

, door Leonie

Een slechte isolatie staat op nummer één wat betreft wooncomfort frustraties. Het leidt tot (vocht)schade, stank en natuurlijk een koud huis. Op nummer drie van deze lijst staat geluidsoverlast. Twee grote frustraties die je het liefst met zo min mogelijk kosten wilt oplossen. Wij begrijpen ook dat je jouw geld liever aan andere zaken besteedt. Toch is de oplossing eenvoudig en relatief goedkoop. Zeker iets om over na te denken wanneer je het comfort in je woning wilt verhogen. In dit blog gaan we dieper in op de isolerende voordeur van CanDo en de tochtvaldorpel.

 

Wat is dat, een tochtvaldorpel?

Een tochtvaldorpel is een rubberen strip die in de onderkant van de deur wordt bevestigd. Als de deur gesloten is, zit er altijd een beetje ruimte tussen de dorpel en de deur, anders zou de deur klemmen. Die ruimte wordt door een tochtvaldorpel afgesloten. Tenminste, als deze ruimte niet meer is dan 15 mm, want dat is de maximale uitval van de tochtvaldorpel. Als je de deur opent, wordt de tochtvaldorpel in de deur getrokken zodat deze niet over de vloer schuift. De valdorpel sluit zelfs een wat oneffen vloer goed af. Omdat hij in de deur gemonteerd is, zie je hem bijna niet en dus verandert er ook niets aan het uiterlijk en de stijl van jouw deur. Als er geen koude lucht meer onder jouw deuren door stroomt, bespaar je lekker op jouw stookkosten én heb je meer wooncomfort.

De voordelen van een tochtvaldorpel


Het belangrijkste doel van een valdorpel is het afdichten van de kier tussen de deur en vloer. Omdat de dorpel uit de deur ‘valt’, hoef je dus geen dorpel (drempel) op de vloer te maken. Hierdoor kun je een vlakke, doorlopende vloer behouden. Het grootste voordeel van de tochtvaldorpel is dat het ontwikkeld is om tochtproblemen op te lossen. Zo houd je tocht buiten en verhoog je jouw wooncomfort. Hoewel een valdorpel is ontwikkeld om tochtproblemen op te lossen, zitten er nog meer voordelen aan, zoals:

1. Bescherming tegen geluid
2. Bescherming tegen hete rook


Twee andere bijkomende voordelen zijn dat een automatische tochtvaldorpel zowel geschikt is voor opdek- als stompe deuren en dat een tochtvaldorpel niet alleen voor je voordeur te gebruiken is. Je kunt deze ook voor één of meerdere binnendeuren gebruiken. Gebruik de tochtvaldorpels bij alle deuren die uitkomen op een koude ruimte in huis. Bijvoorbeeld de deur tussen de (koude) hal of gang en de woonkamer. Ook een studeer- of werkkamer die uitkomt op een koude overloop kun je goed afsluiten met een tochtvaldorpel. Let alleen wel even op bij jouw aanschaf: bij achterdeuren kun je namelijk geen gebruik maken van een tochtvaldorpel, omdat deze deur naar buiten draait!

 

De voordelen van CanDo Comfort


Een isolerende deur is dus vanzelfsprekend een slimme keuze voor een energiezuinig huis, maar heeft meer voordelen ten opzichte van een traditionele deur. Hier hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

1. Vormvast. De deur bevat twee aluminium platen die zorgen dat vocht minder goed de kern kan bereiken. De deur is door de unieke gelaagde opbouw ook minder gevoelig voor het  natuurlijke krimp- en zwelgedrag van hout.
2. Hoge isolatiewaarde. Door de isolerende kern blijft de warmte binnen, waardoor je het wooncomfort van je huis verhoogt. Bovendien bespaar je zo flink op je stookkosten!
3. Geen stijl-dorpel verbinding. In tegenstelling tot de traditioneel houten buitendeuren, is deze deur uit één geheel vervaardigd. Daardoor zijn er bij deze deur geen stijl-dorpel verbindingen en heeft deze deur minder zwakke plekken. De deur is minder gevoelig voor wind en vocht. Water kan niet meer zorgen voor het zwellen of krimpen bij een verbinding, wat de deur onderhoudsvriendelijk maakt en de levensduur verlengt.
4. Isolerend glas. Alle CanDo Comfort voordeuren zijn voorzien van isolatieglas. Bij isolerende achterdeuren kun je kiezen voor HR++ glas. HR staat voor Hoog Rendement. Dit sterke glas zorgt voor optimale isolatie.
 

Verhoog nu zelf jouw wooncomfort


Nu je gelezen hebt hoe je met een kleine toevoeging een groot verschil kunt maken, weet je hoe je zelf je wooncomfort kunt verhogen. Een tochtvaldorpel biedt een hoop voordelen en is zeker het overwegen waard bij het aanschaffen van een nieuwe deur of als oplossing voor je huidige deur. Voor slechts €100 heb je geen tocht meer in huis. En dat is niet alleen comfortabel wonen, maar scheelt ook op je energierekening waardoor je de kosten er weer dubbel en dwars uithaalt. Wil je meer weten over de producten en diensten van CanDo? Neem dan vooral eens contact op voor meer hulp en advies. Laat je inspireren en ga aan de slag met jouw huis!