Herfsttrends in het interieur
Herfsttrends in het interieur
Interieurtips

Herfsttrends in het interieur

, door Okke

 

De herfst vormt een jaargetijde waarin we zo na de zomer naar binnen trekken, maar af en toe nog genieten van de laatste zonnestralen. Langzaamaan wordt het steeds knusser in huis. Die rijke kleuren van dit jaargetijde en de sterk natuurlijke look and feel die met de herfst gepaard gaan, kun je ook zelf in huis halen. Uiteraard gaat dat het makkelijkst met diverse woonaccessoires, maar je kunt eveneens de grote lijnen in je interieur aanpakken. Zeker wanneer je dat warme gevoel in huis wilt creëren. Benieuwd naar onze mening? Lees hieronder dan meer over onze stijl en interieurtips.

De natuurlijke look and feel

Houd je van robuuste houten meubelen die een stoere afwerking in mat zwart metaal hebben? Dan is de industriële stijl een aanrader. Niet alleen haal je hier natuurlijke materialen in huis, het gebruik van hout, metaal en natuurlijke materialen zoals leer of wol leiden je ook rechtstreeks naar de natuur. Denk aan een kleed met een bontje in de luie stoel of een mooie tafel van eikenhout. Wil je je woning liever helemaal onder handen nemen? Dan passen massief houten vloeren bij dit stoere interieur. Zit je krap bij kas? Dan kun je ook laminaat of parket kiezen met een bepaald uiterlijk of kleur en wat nauwelijks van een echt massieve vloer te onderscheiden is.

De kleuren

Wat betreft de kleuren in je interieur, zijn deze herfst de schreeuwerige kleuren uit de mode. Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe meubelen zal je deze dan ook al snel niet meer vinden in felle of strakke kleuren. Nee, pastel en zachte kleuren zijn anno 2019 hip! Denk aan kleuren als zalmroze, zacht koraal, mintgroen of lichtblauw. Deze kleuren geven een bepaalde rust aan je interieur. Zo kun je in alle comfort wegkruipen op de bank met een grote kom thee terwijl het weer buiten steeds guurder wordt.

 

Rond en gezellig

Op het gebied van woonaccessoires en bijvoorbeeld verlichting zijn met name de ronde vormen weer helemaal terug. Een rond kussen of lampen in een gebolde vorm. Waren de lijnen in veel moderne interieurs voorheen met name strak, tegenwoordig zie je dat er afstand wordt genomen van de rechthoeken en vierkanten. Probeer eens een ronde salon- of eettafel in je woning in te passen of pak er een bijpassende poef bij.

Leer

Tot slot heeft een natuurlijk materiaal zoals leer nog altijd niet zijn waarde verloren. Met name in meubels is leer mateloos populair en past uitstekend bij die natuurlijke stijl die je nastreeft. Leren zitmeubels zij in! Denk aan (eetkamer)stoelen, banken of een bijpassen poef en hocker die een prachtige aanvulling zijn op een warm en gezellig interieur dat helemaal bij de herfst van 2019 past.