Hout op maat zagen: zelf doen of uitbesteden?
Hout op maat zagen: zelf doen of uitbesteden?
Panelen

Hout op maat zagen: zelf doen of uitbesteden?

, door Sander

 

Ben je een echte klusser en ben je van plan om zelf een stoere kast of robuuste tafel te maken voor in je woning? Jouw project begint met hout van goede kwaliteit. Voor velen voelt het als een echte uitdaging om het hout zelf op maat te zagen. Anderen willen zich liever bezighouden met het ontwerp en uitvoering. Het zagen uitbesteden? Dat kan tegenwoordig ook. In dit blog vertellen we je meer over de diensten van CanDo Start en of je je hout zelf kunt zagen of dit beter uit kunt besteden.

Zelf op maat zagen

Het zelf zagen van hout vraagt om de nodige aandacht en kost ook de nodige tijd. Bovendien heb je verschillende soorten gereedschap nodig om tot een mooi, strak resultaat te komen. Wanneer je zelf houten platen op maat wil zagen heb je minimaal een zaag(machine), schuurapparatuur en meetinstrumenten zoals passers of linialen nodig. Om met deze materialen aan de slag te gaan heb je enige voorkennis nodig. Hoe gebruik je een zaagmachine? En hoe zorg je dat de plank niet te grof wordt geschuurd? Je hout zelf op maat zagen is niet echt een kosten- of tijdbesparende manier.

Maar wat als je midden in een verbouwing zit en graag snel door wil gaan? Dan is het wellicht beter om het zagen uit te besteden. Gelukkig ben je daarvoor bij CanDo Start op de goede plek!

De voordelen van CanDo Start hout-op-maat-service

Door te kiezen voor onze hout-op-maat-service weet je zeker dat jouw hout in de juiste afmetingen en in de juiste maten gezaagd wordt. Uiteraard heb je de keuze uit een groot aantal houtsoorten die we voor jou kunnen bewerken. In onze professionele zagerij werken onze vakmensen nauwkeurig om jouw houten platen op maat te zagen. Maar er zijn meer voordelen aan onze service:

  • Bespaar op tijd: zelf hoef je nu niet meer zaagwerk verrichten. Dat kost je natuurlijk een hoop tijd.
  • Geen afval: doordat wij het hout voor je zagen, zit je niet met een hoop zaagafval zoals stof of zaagsel.
  • Geen sjouwwerk: je hoeft de platen zelf niet te sjouwen, maar laat ze gewoon bij jou thuis bezorgen. Het is ook mogelijk om ze bij de Gamma of Karwei op te komen halen.

Ervaar het gemak van CanDo Start zelf

Zelf aan de slag met ons hout op maat? Gebruik dan de eenvoudige configurator op onze website om zelf jouw houten platen samen te stellen. Wordt het praktisch MDF of toch een mooie massief eikenhouten plaat? Stel jouw hout zelf samen en bepaal de afwerkingen. Van verstek gezaagde kanten tot een schuin aflopende rand; alles is mogelijk. Bekijk onze website voor meer inspiratie of hulp en advies om van jouw project een succes te maken.