Panelen

Houtbewerken: maak kennis met onze opties

, door Sander

 

De hout-op-maat-service van CanDo Start is er voor de doe-het-zelver die het zagen liever uitbesteedt. Met onze houten platen maak je zelf mooie meubelstukken zoals tafels of kasten. Natuurlijk wil je dat deze zelfgemaakte meubelstukken er stijlvol uitzien en aansluiten bij de rest van je interieur. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over de verschillende bewerkingen die mogelijk zijn via onze hout-op-maat-service. Je hebt de keuze uit een groot aantal vormen en soorten bewerkingen. Geschikt voor ieder soort meubelstuk.

Begin bij de basis: de configurator

De basis van jouw hout op maat begint in onze configurator. Allereerst bepaal je de houtsoort die je wil gebruiken. Wordt het MDF, OSB of toch multiplex? Heb je je houtsoort gevonden dan zijn de afmetingen aan de beurt. Je bepaalt zelf helemaal de breedte, lengte of dikte. Zo weten de mensen in onze zagerij precies hoe ze jouw houten plaat moeten zagen. Tot slot bepaal je dus ook de bewerkingsopties. Want met hout kun je veel verschillende kanten en vormen uit. Een aantal voorbeelden van de vormen waarin wij het hout kunnen bewerken:

  • Ronde oppervlakken: handig als je een rond tafelblad op maat wil laten zagen, bijvoorbeeld voor een bijzettafeltje of het zitgedeelte van een krukje.
  • Verstek: twee schuine hoeken worden passend in elkaar op maat gezaagd. Ideaal voor een hoekverbinding van een tafel of kast.
  • Ronde hoeken: geef je paneel soepele ronde hoeken als je je meubelstuk een wat zachtere uitstraling wil geven.
  • Schuine hoeken: voor als je een meubelstuk wil maken met afwijkende vormen of je hout wil aan laten sluiten op een verstek gezaagde balk of plank.
  • Afgeschuind: voor als je een houten paneel zoekt dat geen harde randen heeft. Ideaal voor planken of schappen in een kast.

Is het hout klaar? Dan heeft het in principe geen verdere behandeling meer nodig. Het is wel mogelijk om sommige houtsoorten zoals onze massief houten panelen of multiplex te voorzien van verf, beits of lak. Check dit altijd even goed van tevoren per houtsoort en of dit wel kan, voordat je hem een bepaalde behandeling geeft.

De kracht van ons hout op maat

Is het je gelukt om in de configurator van CanDo Start zelf je hout samen te stellen en voor de verschillende afwerkingsopties te kiezen? Dan vul je verdere gegevens in. In de zagerij gaan onze timmermannen vervolgens met jouw ontwerpen aan de slag en zaagt het hout in precies de juiste maat en vorm. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop tijd en geld. Je hoeft geen dure machines aan te schaffen of te huren. Ander voordeel is dat wij het hout netjes bij jou thuis afleveren. Bespaart je weer een hoop sjouwwerk. Maar je kunt het ook altijd ophalen bij een verkooppunt van Gamma of Karwei.