Zelf een kast op maat maken van MDF
Zelf een kast op maat maken van MDF
Panelen

Zelf een kast op maat maken van MDF

, door Sander

 

Wil jij een kast op maat van MDF maken? Een goede keuze als je het ons vraagt. MDF is stevig, eenvoudig te bewerken, makkelijk te schilderen en duurzaam. Het materiaal wordt steeds populairder als basis voor meubels in moderne interieurs. Als je zelf een kast op maat gaat maken is MDF dus zeker het overwegen waard. Maar zo’n kast op maat van MDF vraagt wel om precisiewerk. Zeker bij een grotere kast met veel vakken en deuren. Dat kan nog wel eens een uitdaging vormen, helemaal wanneer je niet over het juiste gereedschap voor deze klus beschikt. Als doe-het-zelver hoef je natuurlijk niet alles zelf te doen. Je mag het MDF best op maat laten zagen en de rest van het project zelf afronden.

Hoe CanDo je kan helpen met een kast op maat van MDF

Een van de lastigste klusjes bij het maken van een kast op maat van MDF is het zagen van de platen. MDF mag dan wel een makkelijk te bewerken materiaal zijn, een foutje is zo gemaakt en we begrijpen het dan ook heel goed als je dit deel van je DIY-project liever uitbesteedt aan professionals die dagelijks tientallen stukken hout op maat zagen. CanDo Start is een service van CanDo waarbij je in een paar stappen je MDF-platen op maat kunt ontwerpen, zodat wij ze voor je kunnen zagen. Je bestelt deze platen voor je kast niet bij ons, maar via de website van Gamma, Karwei of Praxis. Wij leveren je bestelling wel bij jouw thuis als je dat wilt. Zelf ophalen bij een bouwmarkt bij jou in de buurt is ook mogelijk.

De mogelijkheden van onze online configurator

Met onze online tool kun je de platen voor jouw kast op maat van MDF volledig naar wens ontwerpen. We kunnen diverse vormen zeer strak op maat zagen. Hierbij is het mogelijk om iedere plaat en zelfs iedere rand naar wens te laten bewerken. Zo kun je kiezen voor een afgeronde, afgeschuinde of verstek gezaagde rand. We leveren twee verschillende soorten MDF-platen: gegrond en blank. Je kunt kiezen uit diktes van 8 en 18 mm.

Vind inspiratie voor jouw DIY-project

Weet jij al hoe jouw kast op maat van MDF eruit komt te zien of ben je juist nog op zoek naar inspiratie? Op onze site vind je meer inspiratie en hulp die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je kast op maat. Met CanDo maak je het zelf!