Interieurtips

Van kinderkamer naar tienerkamer

, door Lisanne

 

Er verandert veel als je kinderen van het lager onderwijs naar de middelbare school gaan. Hun leven komt er dan compleet anders uit te zien, wat direct ook invloed heeft op hun eigen kamer. Huiswerk maken wordt een serieus onderdeel van de dag en van de ruimte wordt op een andere manier gebruik gemaakt.

Het toevoegen van een volwaardige (huis)werkplek is best ingrijpend. Over het algemeen zijn de kamers in onze huizen niet heel royaal. Een goed idee is om de ruimte nog efficiënter in te delen door ook de hoogte erbij te betrekken. Denk eens aan een hoogslaper met een werkplek daaronder. Of maak een podium in de ruimte met lades waarin je veel spullen en bijvoorbeeld opgevouwen kleding kwijt kunt. Zo heb je minder kastruimte nodig en krijgt de kamer direct een heel speelse sfeer. In plaats van een kant en klaar bureau is het ook een idee om met mooie planken of meubelpanelen een werkblad voor het raam te maken of over de hele breedte van de ruimte. Deze hoeft maar maximaal 60 cm diep te zijn en neemt dus niet teveel ruimte in beslag. Met een mooi ladeblok of open vakken eronder heb je gelijk een fijne werkplek! Met de stappenplannen van CanDo maak je zelf op eenvoudige wijze de mooiste meubels voor de tienerkamer.

Plaats je meerdere meubels in de kamer? Houd dan de kleurstelling wat dichter bij elkaar, zo ontstaat er toch rust in de kamer. Lastig om een nieuwe stijl voor de tienerkamer te bedenken? Laat je zoon of dochter wat plaatjes verzamelen van interieurs die zij mooi vinden en maak op basis daarvan een plan. Zo kun je er vanuit gaan dat de nieuwe kamer weer voor een aantal jaren vooruit kan!

Terug naar sfeerbericht