Interieurtips

Landelijk wonen in een nieuwbouw huis

, door Tosca

 

Landelijk interieur

Het is mooi om te zien hoe stijlen uit de tijd kunnen mengen met de woonsferen van nu. Een oud statig huis met mooie oude elementen, wordt een statement als die wordt ingericht met strakke en moderne meubels. Daartegenover: een strak en modern nieuwbouwhuis kan een geweldige basis zijn voor een landelijk interieur!

 

Let op details

En dat is eenvoudig te verwezenlijken! Een bijzondere, rijke afwerking zit hem vaak in de details: een extra hoge plint met een gefreesde rand, een mooie paneeldeur met een gedecoreerde deurlijst. In no time, heb je de juiste sfeer te pakken. Maak eerst een plan en checklist voor je interieur, en bekijk alle onderdelen van je huis: vloer, wanden, deuren, radiatoren en vergeet ook niet het plafond. Hier kun je prachtige sierlijsten toepassen, die je het gevoel geven dat deze er al tientallen jaren in zit. Er zijn ook prachtige rozetten, die je bij de lichtpunten kunt toepassen: helemaal geweldig als je er een kroonluchter hangt.

 

Plan van aanpak

Je hoeft niet meteen alles in één keer te doen, het is juist leuk om de klus in stukjes te hakken, zodat je steeds weer een nieuw resultaat hebt. Het vervangen van die saaie ‘nieuwbouw’-deuren is een goede start, dit geeft direct een groots effect. Pak wel meteen deurlijst en plinten mee, dan is deze klus in één keer afgewerkt. Met het juiste deurbeslag, passend bij de landelijke sfeer, zijn de details ook meteen meegenomen. Overweeg voor een landelijke sfeer ook eens barndeuren: deze schuiven en hebben een rustieke uitstraling. Hiermee kun je ook heel eenvoudig een ruimte opdelen. Denk meteen ook aan een lambrisering, deze geven de ruimte meteen meer dimensie en sfeer. Schilder deze in een warme zachte tint, eventueel iets donkerder dan plinten en deuren voor een diepte-effect. Een andere ‘snel-effect’ klus, is het maken van een radiatorombouw met vensterbank. Zie je op tegen het op maat zagen? Dan is CanDo start daar om je een extra handje te helpen, zodat je met vooraf op maat gezaagd hout direct aan de slag kunt. Er zijn verschillende types radiatorombouw, zowel hele strakke en moderne, als wat meer landelijk/klassieke.

Zo zie je dat die prettige landelijke sfeer heel goed met een strak nieuwbouwhuis te combineren is. Maak je eigen sfeer!