Licht en ruimte in je woning brengen
Licht en ruimte in je woning brengen
Interieurtips

Licht en ruimte in je woning brengen

, door Tosca

 

Zeker nu het weer beter wordt en de zon volop schijnt, snakken veel mensen naar wat extra zonlicht in huis. Nu is de hoeveelheid zonlicht die naar binnen schijnt afhankelijk van de positie van je huis ten opzichte van de zon, de hoeveelheid en grootte van je ramen. Maar er zijn meer trucjes om je huis optisch lichter en daarmee ook ruimer te laten lijken. In dit blog geven we je praktische tips om dit zelf ook te doen!

Vermijd zware gordijnen

In de winter kunnen dikke, donkere gordijnen warmte uitstralen en warmte ook binnen houden. Tijdens de lente en zomer houden deze gordijnen de warmte ook binnen. En dat is niet wat je wil. Daarnaast zorgt een dik gordijn in donkere kleur ook voor een optisch kleinere kamer.

Ga voor lichte kleuren

Kleur doet veel in huis. Zo ook voor je meubels, kleur van je vloer of de muren. Een woning of kamer met witte muren lijkt bijvoorbeeld een stuk groter en lichter dan een woning met donkere kleuren op de muur. Dat geldt ook voor meubelstukken. Donkere kleuren als zwart of bruin laten je interieur al een stuk kleiner lijken. Dit geldt ook voor rood of blauw. Probeer dan ook altijd een goede balans te vinden, waardoor je nooit het idee hebt dat de muren op je af komen! Een alternatief is om met twee kleurdelingen te werken. De ene muur in een donkere kleur en de muur aan de overzijde is wit of een lichtere kleurvariant. Dit geldt natuurlijk ook voor je vloeren. Wil je je huis optisch groter laten lijken, kies dan vloeren van lichte of lichtgekleurde materialen. Bekijk ook eens assortiment vloeren voor meer inspiratie!

Breng licht in je woning

Houd je vensterbanken ‘open’

Vensterbanken in je woning zijn vaak een geliefde plek om spulletjes op neer te zetten: foto’s, speelgoed van kinderen, planten of beeldjes. Maar pas op dat je vensterbank niet te druk wordt. Te veel spullen op je vensterbank leidt namelijk tot een blokkade van het zonlicht dat door het raam valt. Let ook goed op struiken of bomen in je tuin die het licht tegenhouden. Ook zwaardere, grote meubels houden vaak licht buiten je kamer of keuken.

Deuren met glas

Het vergt enige moeite en je moet het zelf natuurlijk ook willen. Maar als je uitgekeken raakt op je deuren is het wellicht tijd om deze te vervangen. Wanneer je meer licht in je woning wilt, raden we het aan om voor deuren met glas te gaan. Dit kunnen zowel stijlvolle schuifdeuren zijn als klassieke varianten met een glas-in-loodraam, zoals onze Dimension binnendeuren. Wil je je deuren vervangen? Bekijk dan eens ons assortiment binnendeuren met glas of onze glasmontage service. Je kunt onze deuren gemakkelijk zelf plaatsen.

Je maakt het met CanDo!

Ben je benieuwd naar ons assortiment voor doe-het-zelver? Je vindt onze producten in het online assortiment. Gevonden wat je zoekt? Dan koop je je product bij een van de verkooppunten van CanDo. Laat je van tevoren al eens inspireren door onze inspiratietool.

Handig om te weten: Ben je op zoek naar een specifiek product? Neem dan van tevoren altijd even contact op met het desbetreffende verkooppunt, zodat je zeker weet of zij het in hun assortiment hebben of niet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!