Radiatorbekleding

Maak van je vensterbank een heerlijke zitplek

Een radiator kan het wooncomfort in je woning aanzienlijk verhogen. Toch zien veel mensen radiatoren vooral als een noodzakelijk kwaad of zelfs een doorn in het oog. Maar wist je dat je met kleine aanpassingen al grote voordelen bereikt? Door te kiezen voor radiatorbekleding creëer je eenvoudig extra zitplekken, bijvoorbeeld bij je vensterbank. En met kussens of een plaid maak je het extra comfortabel! Daarnaast zijn radiatoren bij uitstek geschikt om naar eigen smaak in te richten. Maak dus dankbaar gebruik van die extra ruimte! Benieuwd hoe? In dit blog geven we je tips om je wooncomfort te verhogen door slim gebruik te maken van je radiatorbekleding bij je vensterbank. Dat maakt je woning helemaal af.

Decoreer je vensterbank

In een gemiddeld Nederlands huis wordt weinig aandacht besteed aan de vensterbank. Vaak zijn het slechts een fruitmand en een aantal fotolijstjes die de vensterbank sieren. Maar de vensterbank is bij uitstek geschikt om een eigen draai aan je interieur te geven. Heb je een vensterbank in de keuken? Vul ‘m dan met een aantal kookboeken. Speel daarbij gerust met kleur en afmeting van de boeken of leg er een mooi magazine bij. Kaarsjes maken het, met name in donkere dagen, altijd mooi af. Ze geven direct sfeer aan je woning. Door te kiezen voor kaarsenhouders van speciale materialen zoals marmer of parelmoer worden het echte blikvangers.

Ga voor groen

Buiten naar binnen halen? Kies voor verschillende planten voor op de vensterbank. Verzorgen wordt een fluitje van een cent, want waar krijgen ze meer licht dan op de vensterbank? De planten (en bloempotten) zorgen niet alleen voor kleur, maar zuiveren ook nog eens de lucht. En vergeet ook de vensterbank in de keuken niet. Juist daar is het extra leuk om bijvoorbeeld voor een peterselie- of basilicumplant te kiezen. Het voegt groen toe aan de ruimte en je bent direct voorzien van verse kruiden. Maak het persoonlijk door oude bloempotten (uit de familie of van de rommelmarkt) nieuw leven in te blazen en te combineren met bijzondere planten. Voorbeelden van makkelijk te onderhouden luchtzuiverende planten zijn: de lepelplant, krulvaren, drakenbloedboom en graslelie.

Ga voor radiatorbekleding

Wil je binnen optimaal genieten van buiten? Creëer dan een zonnig zitje voor het raam. Met de zon op je gezicht geniet je binnen van het uitzicht. Tegelijkertijd optimaal profiteren van de warmte van de radiator? Kies dan voor radiatorbekleding. Het creëert niet alleen een extra zitplek, maar je werkt zo ook de radiator op een stijlvolle manier weg. Welke stijl dat wordt? Dat bepaal je helemaal zelf. Er zijn vele soorten radiatorbekleding, van klassiek tot modern. Zo kun je kiezen voor een stijl die naadloos aansluit op je huidige interieur of juist voor bekleding waarmee je je woning een totaal nieuwe look geeft. Door te kiezen voor de juiste radiatorbekleding tover je je radiatoren in een handomdraai om tot een stijlvol onderdeel van je woning.

Bespaar energie met je vensterbank

Radiatorbekleding werkt de radiator op een stijlvolle manier weg, het creëert een extra zitplek, maar je bespaart er ook nog eens energie mee. Kies je voor de juiste radiatorombouw dan verlaat de koude luchtstroom de radiatorombouw aan de onderzijde en stroomt warme lucht via een opening aan de bovenkant de kamer in. Door deze warmtegeleiding heeft de radiatorbekleding dus zowel een visuele als een praktische functie. Of je nu voor één van beide gaat of voor allebei, het biedt je gegarandeerd voordeel. Tot slot een gouden tip in het kader van energiebesparing: plak reflecterende folie onder je vensterbank. Hierdoor weerkaatst de warmte van je radiator en creëer je een betere warmtestroom.

Kortom: je radiator voorzien van bekleding biedt je meerdere voordelen. Je creëert er een extra zitplek mee en het bespaart energie. Daarnaast kun je de radiator op deze manier volledig naar eigen smaak inrichten en decoreren.