MDF op maat laten zagen
MDF op maat laten zagen
Panelen

MDF op maat laten zagen

, door Leonie

 

MDF-platen worden voor veel toepassing gebruikt. Dat heeft veel te maken met de eigenschappen van MDF. Zo splintert een MDF-plaat niet, waardoor je de meeste bewerkingen heel eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Bovendien is MDF goedkoper dan andere plaatmaterialen, zoals massief hout en multiplex. Dankzij de gladde structuur van MDF kun je zelf heel strakke meubels ontwerpen die perfect in een modern interieur passen. Hoewel het bewerken van MDF eenvoudig is, zijn er verschillende situaties denkbaar waarin je het MDF liever op maat laten zagen. Denk aan een ronde plaat, een schuine afwerking langs de randen of een hele grote plaat. Zonder het juiste gereedschap en de nodige kennis kan dit best een lastig karwei zijn. Je MDF op maat laten zagen is dan een goede oplossing. Bovendien hoeft het helemaal niet veel te kosten.

MDF op maat laten zagen door CanDo

Een van de lastigste klusjes bij het maken van een kast op maat van MDF is het zagen van de platen. MDF mag dan wel een makkelijk te bewerken materiaal zijn, een foutje is zo gemaakt en we begrijpen het dan ook heel goed als je dit deel van je DIY-project liever uitbesteedt aan professionals die dagelijks tientallen stukken hout op maat zagen. CanDo Start is een service van CanDo waarbij je in een paar stappen je MDF-platen op maat kunt ontwerpen, zodat wij ze voor je kunnen zagen. Je bestelt deze platen voor je kast niet bij ons, maar via de website van Gamma, Karwei of Praxis. Wij leveren je bestelling wel bij jouw thuis als je dat wilt. Zelf ophalen bij een bouwmarkt bij jou in de buurt is ook mogelijk.

Inspiratie nodig?

Wil jij jouw eigen meubels maken met op maat gezaagde MDF-platen van CanDo? De mogelijkheden zijn eindeloos. MDF is hard, sterk, makkelijk te bewerken, makkelijk te verven en toont geen noesten of kleur- en structuurverschillen. Het enige nadeel dat MDF heeft, is dat het niet zo goed tegen vocht kan. Een goede laklaag doet echter wonderen in het blokkeren van vocht. Met onze gegronde MDF-platen wordt het afwerken van je meubels nog eenvoudiger. Je hoeft alleen de laklaag aan te brengen. Benieuwd wat je allemaal met MDF kunt doen? Op Pinterest kom je veel goede ideeën tegen. Bekijk ook de Pinterest-pagina van CanDo voor interieurinspiratie.

Meer weten over de service van CanDo Start?

Nadat jij jouw MDF op hebt laten zagen, hoef je niet meer lang te wachten. We bezorgen je bestelling vlot bij je thuis. Ideaal, zo kun je snel aan de slag met klussen! Hulp of advies nodig? Kijk op onze site voor meer informatie over onze service of neem contact met een van de aangesloten bouwmarkten om de mogelijkheden te bespreken.