In Nederlandse huizen komt een trap vaak uit in de woonkamer. In deze situatie is de trap ook letterlijk een onderdeel van de sfeer in het interieur. Het geeft daarom een enorme impact als je juist de trap als project in je huis aanpakt.

Wil je een lichte of juist donkere trap? In een wat kleinere ruimte, zou een lichte, luchtige sfeer goed tot zijn recht komen. In dit geval kun je het beste kiezen voor eiken traprenovatie of als je voor laminaat kiest voor het dessin Kahlua. Er zijn overzettreden en stootborden in dit dessin, maar als je het geheel wat luchtiger wil maken, kun je ook kiezen voor witte stootborden. Zo lijken de treden als het ware te zweven. Wanneer je de rest van de trap ook wit schildert, ontstaat er een rustig geheel.

Kies je liever voor meer body in de ruimte? Kies dan bijvoorbeeld voor wat donkerder laminaat in het dessin Wengé. Ook in dit design zijn zowel overzettreden als stootborden verkrijgbaar. In een heel modern interieur zou je zelfs voor aluminium stootborden kunnen kiezen.

Wil je graag écht hout in huis? De eiken treden zijn geheel naar eigen smaak af te werken. Je kunt de treden bijvoorbeeld in een mooie donkere beits zetten en aflakken met een transparante, matte vloerlak. Ook bij eiken traprenovatie kun je kiezen voor witte stootborden. Op de site vind je een instructiefilm voor het renoveren van uw trap. Om het geheel echt af te maken, vervang je de oude trapleuning door een moderne aluminium trapleuning of door een grenen leuning. Mogelijkheden genoeg!