Haal de nieuwste woontrend in huis: Japandi-woonstijl
Haal de nieuwste woontrend in huis: Japandi-woonstijl
Interieurtips

Haal de nieuwste woontrend in huis: Japandi-woonstijl

, door Tosca

Bij het zien van de trends voor 2021 valt het op dat veel trendelementen uit Japan en Scandinavië kwamen. De twee gebieden liggen op de wereldkaart mijlenver uit elkaar, maar in beide culturen hebben ze de kunst van het zen wonen 100% begrepen. Voeg je woonlessen uit beide culturen samen, dan ontstaat er een stijl waar je spontaan rustig van wordt. Benieuwd naar deze mix van woontrends? Lees er alles over in dit blog inclusief 4 stylingtips.

De Japandi-woonstijl: een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië

De Japandi-woonstijl is het beste te omschrijven als een mix van een Japanse en Scandinavische woonstijl. Ondanks dat de landen zo ver uit elkaar liggen, zijn het landen die op interieurgebied veel overeenkomsten hebben. Het is een wat minimalistische, natuurlijke woonstijl met gave contrasten. Weet je niet goed hoe je deze Japandi-woonstijl moet toepassen? De zwarte, neutrale Capital binnendeuren passen perfect binnen deze Japandi-stijl, zeker wanneer je kiest voor bijvoorbeeld de stijlvolle Quito zwarte binnendeur of de Plymouth zwarte binnendeur met een minimalistische look. Online kan je eenvoudig zelf je deur samenstellen, een bijpassend deurbeslagpakket kiezen en snel starten met jouw klus.

De Japandi-woonstijl toegepast: deuren en vloeren

De binnendeuren uit de Capital serie hebben een modern design en sluiten goed aan binnen de Japandi-woonstijl. In deze serie vind je zowel dichte deuren als deuren met glas. De deuren met een industriële look zijn perfect te combineren met de groefdeuren doordat de roede- en groefverdelingen op gelijke hoogte zitten. Zo hebben alle deuren in jouw huis dezelfde stijl! Ook heb je de keuze voor witte of zwarte binnendeuren. Met de industrial deuren in het wit heb je het lichte van de kleur, ranke stijlen en veel glas. De deur maak je uiteraard compleet met een bijpassend deurslagpakket en met de CanDo Capital deuren kun je deze toepassen als draaideur of schuifdeur.

Verder passen de kunststof  vloeren van CanDo ook heel goed in deze Japandi-woonstijl. Het geeft een rustige basis en als je deze doorlegt in alle ruimten, creëer je rust en een ruimtelijk effect. Kies vervolgens juist voor een paar strakke meubels en zet deze op de voorgrond. Ook is het erg belangrijk in deze stijl om veel gebruik te maken van natuurlijke materialen. Kies daarom voor een lichte bank, zoals in de kleur beige, en laat veel hout terugkomen. Om echt die Japandi-woonstijl te herkennen, kun je ervoor kiezen om met verschillende houtkleuren te spelen. Om nog een extra knipoog naar Japan te geven, kun je lampen in de origami stijl in het interieur brengen.

Stylingtips met de woontrend Japandi

Nu je ongeveer weet wat de Japandi-stijl inhoudt, wil je natuurlijk ook wel weten hoe je dit in jouw interieur brengt. Het is namelijk enorm eenvoudig om deze trend betaalbaar te vertalen naar jouw eigen huis. Het toevoegen van een paar elementen geven je interieur al een totaal andere sfeer. Lees hier een aantal stylingtips om toe te passen binnen jouw huis:

  1. Overal tegels. Tegels passen perfect in een huis dat de minimalistische levensstijl van Japan en Scandinavië nastreeft. De gladde oppervlakken hebben iets cleans, wat een opgeruimd gevoel geeft. Tegels hoeven al lang niet meer alleen in de badkamer of keuken te worden gebruikt, je kunt ze overal plaatsen. Denk aan een lambrisering van tegels in de woonkamer of een headboard van tegels in de slaapkamer. Ga voor een spannende kleur of gebruik verschillende type en formaat tegels naast elkaar.
  2. Teddystofjes. De teddytrend is niet te stoppen. Geen wonder, want de liefelijke stof is ontzettend uitnodigend. Banken en fauteuils, maar ook sierkussens omarmen het materiaal. De zoektocht naar zachtheid, daar draait het om. Dikke vloerkleden, wollige plaids en plofkussens; hoe zachter hoe beter.
  3. Organische vormen. Naast de grafische lijnen waar de tegels voor zorgen, spelen in dit interieur organische vormen de absolute hoofdrol. Zachte vormen die voelen als kleine omhelzingen. Rond, bol, zigzag, golvend, asymmetrisch, glooiend; dit zijn de kernwoorden voor de items in jouw huis met de Japandi-stijl. De bank, het vloerkleed, de vazen, de kunstwerken, het servies, de lampen, in alles kun je deze organische vormen terug laten komen.
  4. Neutrale tinten. Het kleurpalet voelt lichter dan licht aan. Met zand, grijs, oudroze en lila creëer je een warm geheel dat rustig aanvoelt en toch vol beweging zit. Met af en toe een accent van bijvoorbeeld aubergine of donkerbruin houdt je het spannend. Ook donkergrijs, zoals de beton-look, werkt goed met dit kleurenpallet.

Mooie klusprojecten voor 2021

Het fijne aan deze Japandi-woonstijl is dat je het zelf op laagdrempelige manier kunt uitvoeren. Soms zelfs volledig zelf, soms met een beetje hulp van CanDo. Begin vandaag nog aan jouw klusproject om de nieuwste woontrends in jouw huis te halen!