PVC visgraat vloer: trendy én tijdloos
PVC visgraat vloer: trendy én tijdloos

PVC visgraat vloer: trendy én tijdloos

, door Maud

De visgraat vloer is populairder dan ooit. Hoewel ze helemaal van nu zijn, zijn ze tegelijkertijd ook tijdloos. Al honderden jaren geleden werden ze toegepast in paleizen en later ook in herenhuizen. Ze hadden een exclusieve uitstraling: omdat ze zo moeilijk te leggen waren, waren deze vloeren zeer prijzig. Met de CanDo PVC visgraat vloeren is dit niet langer het geval. Bovendien past een visgraat vloer in ieder interieur: van industrieel en strak tot klassiek.

Wat is een PVC visgraat vloer?

Het woord visgraat slaat op het legpatroon dat wordt gelegd met de planken of stroken. Alle planken zijn even lang en even breed en de korte kanten liggen loodrecht op elkaar. Hierdoor ontstaat het typische visgraatmotief.

PVC staat voor polyvinylchloride - een kunststof waarmee vloeren worden gemaakt. De nieuwe generatie CanDo PVC vloeren bestaan echter voor een groot deel uit kalksteen waardoor deze vloeren extra sterk en stabiel zijn. De toplaag, ook wel slijtlaag genoemd, is van belang bij PVC vloeren, omdat deze laag ervoor zorgt dat de vloer krasbestendig en slijtvast is en omdat deze beschermt tegen vuil en vocht. Alle CanDo PVC vloeren hebben een slijtlaag van 0,55 mm en zijn hiermee dus geschikt voor intensief gebruik.

De extra matte CanDo PVC visgraatvloer heeft dezelfde uitstraling als de houten visgraat vloer, maar met de voordelen van PVC. Vroeger werd er altijd een band langs de muren gelegd om te dienen als afscheiding. Dat is met de huidige PVC vloeren niet meer nodig; de visgraat vloer kan van muur tot muur worden gelegd. Hou rondom wel altijd rekening met een uitzetvoeg van 8 mm.

De voordelen van PVC

Naast het gemakkelijk leggen van een PVC visgraat vloer, zitten er nog meer voordelen aan dit type vloer. Het is namelijk een duurzame vloer die zeker tegen een stootje kan. PVC is namelijk net wat sterker dan laminaat of hout. Daarnaast is het ook zeer onderhoudsvriendelijk. En geluiddempend. Twee eigenschappen die voor extra wooncomfort zorgen. Doordat PVC waterbestendig is, is het geschikt voor alle ruimtes in je huis. Zelfs de badkamer (maar niet je inloopdouche). Bovendien gaat een PVC visgraat vloer erg lang mee: je krijgt wel 25 jaar garantie op deze CanDo vloeren!

Visgraat voor iedere stijl

De uitstraling van een visgraat vloer is trendy, klassiek, maar ook warm en gezellig. Het kan uitstekend gecombineerd worden met verschillende woonstijlen en toepasbaar in iedere ruimte. Het is niet voor niks dat dit type vloer zo populair is. Door de ruime keuze aan kleuren en dessins in de visgraat vloeren van CanDo is er altijd een vloer beschikbaar die past bij jouw stijl. Bijvoorbeeld Natuur eiken en Licht eiken uit de Click de Luxe lijn. Naast de uitstraling van een echte houten visgraatvloer, is het product voorzien van een geïntegreerde ondervloer en dus super geluiddempend. Door de clickverbinding zijn de planken nog makkelijker zelf te plaatsen.

Een visgraat PVC vloer leggen

Zie je zo’n visgraat vloer bij je thuis wel zitten, of beter gezegd liggen? Je kunt de vloer van je keuze direct online bestellen bij een van onze verkooppartners. Houdt bij het bestellen altijd rekening met zo’n 15% snijverlies. 
Meng altijd 2 tot 3 pakken met elkaar voor het mooiste, natuurlijke eindresultaat. Leg vervolgens alle L en alle R planken op aparte stapels – deze L en R markeringen vind je op de achterzijde van iedere plank. Bepaal vervolgens de hartlijn van de vloer; deze geeft houvast tijdens het legen omdat deze lijn recht over de punten van de visgraat loopt. Vervolgens kun je de eerste V gaan leggen. Deze V vormt de basis voor de rest van je vloer. Als de eerste baan eenmaal ligt, kunnen de andere banen hier makkelijk op aan gelegd worden. In de CanDo instructievideo leggen we je uit hoe je zo makkelijk en snel mogelijk een visgraat vloer legt.