Samen bouwen aan een groene toekomst met CanDo green
Samen bouwen aan een groene toekomst met CanDo green

Samen bouwen aan een groene toekomst met CanDo green

, door Kim

De juiste balans vinden tussen mens, milieu en economie. Het is een uitdaging die ons allemaal raakt. Steeds meer. Want alles wat we nu doen, heeft gevolgen voor later. Door nú toekomstsgerichte keuzes te maken en te kiezen voor duurzaamheid investeren we in de wereld van morgen.

Duurzaamheid bij CanDo

Bij CanDo zijn we ons hier al ruimte tijd van bewust. Al jarenlang speelt duurzaamheid een grote rol bij o.a. productie en logistiek. Zo heeft al ons hout al een FSC® of PEFC® keurmerk, gebruiken we meer dan 1.250 zonnepanelen voor onze elektriciteit en zetten we software in voor een zo efficiënt mogelijke ritplanning.

Maar we weten ook dat we nog meer kunnen doen. Of misschien nog meer moeten doen. Waarom? Omdat we onszelf dwingen ons continu te verbeteren. Omdat de wereld niet stilstaat en er steeds nieuwe mogelijkheden en inzichten zijn. Ook op het gebied van duurzaamheid. En omdat we vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben met betrekking tot het welzijn van mens en dier, het milieu en de economie.

CanDo green doen we samen

CanDo is klaar voor de volgende stap. Een stap waarmee we onze duurzaamheidsplannen naar een hoger niveau kunnen tillen. Dit doen we met de introductie van een nieuw label: CanDo green. CanDo green levert alles voor het op een makkelijke manier mooier maken van je huis, maar is tegelijkertijd ook duurzaam en goed voor mens en dier. Nu en in de toekomst.

 

Dit doen we door ons te richten op 3 pijlers: product, verpakking en productie & logistiek. Op deze drie vlakken stellen we strenge eisen. Zo streven we er bijvoorbeeld naar om zo min mogelijk verpakkingen te gebruiken. Is een verpakking toch nodig vanuit communicatie of vanuit bescherming van het product, dan gebruiken we geen plastic, maar kiezen voor gecertificeerd papier en karton.
En bij het verlijmen van houten panelen kiezen we bewust voor een milievriendelijke en zeer veilige bio-lijm.

 

CanDo green gaat helpen om samen de duurzaamheid in de hele keten, van producent tot retailer én consument, te stimuleren. Hiermee dwingen we onszelf om altijd te kiezen voor het meest duurzame alternatief. Waarbij we de kwaliteit, het uiterlijk en het gebruiksgemak uiteraard niet uit het oog verliezen. Met CanDo green bouwen we samen aan een groene toekomst.

Het CanDo green assortiment

De CanDo green Wood Decowall is het boegbeeld van dit nieuwe assortiment. Met deze lattenwand kun je snel, eenvoudig én duurzaam een warme sfeer in alle ruimtes van je huis creëren.

Het plaatmateriaal Bio Multiplex Berken is misschien wat minder in het oog springend, maar hier gaat een innovatieve techniek achter schuil. Er is namelijk gebruik gemaakt van lignine, een biologische lijm. De duurzame, FSC/PEFC gecertificeerde, sterke triplex plaat is vervaardigd van een gladde houtsoort die niet versplintert. Hierdoor is het plaatmateriaal zeer geschikt en veilig voor het maken van kinderspeelgoed en meubels.

En wat te denken van onze maatwerkdiensten Hout op Maat en Traprenovatie op maat? Maatwerk is productie op kleine schaal. Dit betekent minimale verspilling van grondstoffen; wij produceren alleen dat waar effectief vraag naar is. Doordat alle drachten op één centrale plek worden verzameld kunnen we bovendien efficiënter omgaan met het basismateriaal hout, zodat ook het zogenaamde ‘resthout’ bewaard blijft om in te kunnen zetten voor andere maatwerkopdrachten.

Het CanDo green assortiment is nog volop in ontwikkeling en het assortiment zal snel worden uitgebreid.