Sfeer en warmte in huis brengen
Sfeer en warmte in huis brengen
Interieurtips

Sfeer en warmte in huis brengen

, door Okke

Tijdens de wintermaanden kunnen we wat extra warmte en sfeer in huis goed gebruiken. Niet alleen goed om je huis gezellig en knus te maken, maar ook om je woning een bepaalde uitstraling mee te geven. Om je een handje te helpen heeft CanDo voor jou enkele praktische tips op een rijtje gezet zodat jij er deze winter weer warmpjes bij zit!

Hout voor de doe-het-zelver

Wat is er leuker dan je eigen interieur maken, zeker als je handig bent is het voor velen een leuke en nuttige bezigheid. Hout is daarom nog altijd een geliefd materiaal in het interieur en om mee te werken. Bij CanDo hebben we dan ook een divers assortiment als het gaat om hout voor de doe-het-zelver. Hout staat erom bekend dat het een warme uitstraling heeft. Denk bijvoorbeeld aan donker houten meubels, kasten of banken.

  • Steigerhout: steigerhout heeft een ruwe, robuuste look, maar kan juist ook erg sfeervol zijn als je het op de juiste manier toepast in je woning. Hoewel het een industrial look heeft, kun je het in combinatie met goudgekleurde, koperkleurige of messing woonaccessoires zoals lampen, beeldjes, vazen en andere details.
  • Panelen:met onze houten panelen maak je heel makkelijk zelf je eigen meubels. Verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, waaronder massieve panelen, maar ook panelen met een klassieke of vintage look passend bij de stijl die jij je woning wil geven.

Kies voor kleur

Naast het materiaal van je meubels of interieur is ook kleur doorslaggevend. Zoals we hierboven al schreven kan een donkere kleur al snel voor een knus gevoel zorgen. Dit heeft te maken met de optische verkleining die een donkere kleur geeft. Een ruimte met (veelal) donkere meubels oogt een stuk kleiner. Toch betekent dat niet dat een kamer met uitsluitend (donker)bruine meubels of zwarte muren nou heel gezellig is. Probeer daarom ook eens te variëren met kleuren. Warme pasteltinten zoals okergeel of zalmroze kunnen juist ook voor de nodige warmte in je woning zorgen. Ook mintgroen doet het bijvoorbeeld goed in combinatie met meubels van steigerhout.


Oog voor details

Heb je net al je meubels in je woning gezet, maar ontbreekt het nog aan sfeer? Dan kan het goed zijn dat je kleine, maar essentiële details bent vergeten. Een extra kastje, goedgevulde boekenkast of een schilderijtje doen al snel wonderen en geven je woning een gezellige indruk. Ook kunnen deze details in het grotere werk zitten, zoals je muren. Streef je bijvoorbeeld een klassieke stijl na in je woning, dan is onze collectie plafondbekleding een aanrader. Deze rozetten, plafondlijsten en plinten geven je woning gegarandeerd een 17e of 18e eeuwse uitstraling.

Tot slot: de vloer

Goed, je gaat natuurlijk niet zomaar even een nieuwe vloer leggen. Maar als je dit wel van plan bent, kun je met een vloer al snel voor veel stijl en warmte zorgen. Hout is, zoals gezegd, een goede sfeermaker. Maar een massief houten vloer kan vrij prijzig zijn. Daarom kun je ook met laminaat, kunststof of vinyl vloeren deze houtlook nabootsen. Nauwelijks van echt te onderscheiden en van een hoge kwaliteit!