Verbind binnen en buiten met elkaar met deze handige tips!
Verbind binnen en buiten met elkaar met deze handige tips!
Interieurtips

Verbind binnen en buiten met elkaar met deze handige tips!

, door Tosca

Verbind binnen en buiten met elkaar met deze handige tips!

Een écht warme zomer hebben we dit jaar in Nederland niet gehad. Er zaten zeker mooie dagen bij, maar helaas ook minder mooie dagen. Nu het ’s ochtends vroeg een stuk donkerder is en de regen vaker uit de lucht komt vallen, trekken we weer allemaal langzaam naar binnen. Maar dit betekent niet dat het minder gezellig is! De herfstkleuren komen straks door en met de achterdeuren van CanDo breng je de gezelligheid van buiten toch nog mee naar binnen. Hoe je dat kunt doen? Dat lees je in dit blog!

 

Open deuren en ramen


Een tuin is tegenwoordig geen losstaand stuk grond meer achter jouw huis. De tuin wordt steeds vaker bij het huis betrokken door een aanbouw of terrasoverkapping. Maar één van de grootste trends is toch wel dat mensen het interieur van buiten met binnen willen betrekken. Eén onderdeel wat hier zeker aan bijdraagt? Het gebruik van openslaande deuren en ramen! Niets is fijner dan grote deuren en ramen die je in de zomer wijd open kunt gooien. En als het weer niet mooi genoeg is om de deuren te openen, creëer je toch nog het ruimtelijke gevoel door gebruik te maken van de achterdeuren van CanDo waarin veel glas wordt gebruikt. Ga bijvoorbeeld voor deze ML 733 achterdeur voor mooie robuuste accenten, voor een industriële stijl. Of bekijk eens de ML 827 achterdeur die zorgt voor optimale isolatie in combinatie met het blanke HR++ isolatieglas.  Momenteel is dit het meest toegepaste dubbelglas. Dit komt doordat het temperaturen buiten houdt; warmte in de zomer en kou in de winter. Maak je isolerende achterdeur af met een veiligheidspakket en de bijbehorende frezingen voor een compleet en mooi eindresultaat.

 

Soepele overgang van interieur naar exterieur


Gebruik je vloer als soepele overgang van binnen naar jouw buitenruimte. Dit kun je realiseren door hetzelfde materiaal en dezelfde kleurtint te gebruiken. Bij CanDo heb je veel verschillende opties hiervoor. Met de handige ‘Click’-lijn uit de kunststofvloeren serie, krijg je zo jouw soepele overgang van interieur naar exterieur. Vooral de grijze kunststofvloeren zijn hierin populair. Door het vermijden van drempels kun je de ruimte ook nog eens optisch vergroten. Het gebruik van een vloerkleed of buitenkarpet kan je hierbij helpen.

 

Licht en laagjes


Met het gebruik van licht doelen we niet alleen op mooie lampjes of het plaatsen van LED-verlichting in de overkapping. Het is ook belangrijk om goed gebruik te maken van extra daglicht dat je bijvoorbeeld door je serre naar binnen haalt. Ook kun je kiezen voor een glazen dak- of plafonddeel. Of bijvoorbeeld de mooie achterdeuren met veel glas, waar we het eerder over hadden! Dit licht zorgt voor een betere verbinding tussen binnen en buiten. Ook het gebruik van gelaagdheid draagt hieraan bij. Net zoals je in je tuin wellicht met borders werkt, kun je ook in je huis werken met gelaagdheid. Gebruik bijvoorbeeld een losstaand krukje, een paar potten op de grond en werk zo gelaagd naar de muren of buitenwanden toe. Wanneer je dit doortrekt van binnen naar buiten, wordt je zicht naar buiten, richting het (dag)licht getrokken. Ook dit zorgt weer voor een mooie overloop tussen binnen en buiten.

 

Het populaire steigerhout voor binnen en buiten


Wat nog meer kan helpen om jouw interieur en exterieur meer op elkaar aan te laten sluiten, is door jouw interieurstijl van binnen naar buiten door te trekken. In principe is dit een kwestie van smaak, waarbij het belangrijk is dat je dezelfde stijlen doorvoert van de woonkamer naar de tuin. De populairste meubelen die écht sfeer maken in huis, zijn meubelen van steigerhout. De mogelijkheden zijn hierin namelijk eindeloos. Bovendien kun je steigerhout perfect combineren met het assortiment buizen en verbinders. Benieuwd wat je allemaal zelf kunt maken van steigerhout? Bekijk dan vooral eens al onze eenvoudige bouwtekeningen!

 

Een extra tip


Nog één laatste tip vanuit CanDo: Een relatief eenvoudige manier om je woning en tuin met elkaar te verbinden, is door het gebruik van groen! Plaats vooral lekker veel planten rondom je gevel, zowel in huis als in de tuin. Zo vervaagt de grens tussen binnen en buiten nog meer. Wil jij ook het hele jaar door optimaal van jouw tuin kunnen genieten en extra ruimte en zonlicht in huis creëren? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips om je woning en tuin met elkaar te verbinden!