Verkoopt CanDo massief hout op maat?
Verkoopt CanDo massief hout op maat?
Panelen

Verkoopt CanDo massief hout op maat?

, door Ruben

Ben je op zoek naar een massief houten paneel om zelf je meubelstuk van te maken? Met het hout van CanDo Start heb je topkwaliteit hout in handen waarmee je zelf de mooiste meubelstukken maakt. In ons assortiment vind je verschillende massieve houtsoorten die wij voor jou in de gewenste vorm en afmetingen zagen. Ons doe-het-zelf hout vormt de perfecte basis voor jouw project. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van ons hout op maat? In dit artikel vertellen we je graag meer over de mogelijkheden van CanDo massief hout op maat.

Wat is massief hout?

Anders dan bijvoorbeeld MDF of betonplex, is massief hout geen samengesteld hout. Het bestaat uit één houtsoort dat in lamellen met elkaar verlijmd tot één paneel. De panelen trekken hierdoor niet snel krom en zijn makkelijk naar eigen idee af te werken met lak, verf of beits. Massief houten panelen zijn de crème de la crème als het om meubelstukken gaat. Met massief houten panelen creëer je namelijk een meubelstuk van hoogwaardige kwaliteit hout dat lang meegaat en prima tegen een stootje kan. De mooiste kasten, tv-meubels, maar ook tafels of werkbladen. Met het kwaliteitshout van CanDo Start heb je een prima basis voor jarenlang meubel- en woonplezier.

Onze soorten massief hout

Wanneer je op zoek bent naar een goede, stevige houtsoort ben je dus bij CanDo Start en ons assortiment massief hout op maat aan het goede adres. Je vindt er verschillende houtsoorten tegen een schappelijke prijs. Enkele soorten massief hout uit ons assortiment:

  • Vuren: goedkopere optie, maar wel duurzaam. Vuren heeft een mooie lichte kleur en is makkelijk af te werken.

  • Grenen: minder prijzig dan eiken of hardhout en nog altijd erg populair. In grenen zie je duidelijk de houtnerf en houtstructuur terug.

  • Beuken: beuken is een mooie tussenvorm qua prijs én duurzaamheid.

  • Eiken: eiken straalt vooral luxe uit. Makkelijk te bewerken en ook te behandelen met lak, verf of beits.

  • Hardhout: hout van een absoluut hoge kwaliteit. Deze panelen bestaan uit lamellen die samen verlijmd zijn tot één paneel. Makkelijk te bewerken en gaan een leven lang mee.

Wat je moet weten over massief hout

Het hout dat wij verkopen is in principe nog onbehandeld. Dit betekent wel dat het hout kan gaan werken, oftewel uitzetten en krimpen bij warmte en kou. Het is daarom belangrijk om het hout te behandelen met lak of verf. Dit voorkomt het kromtrekken van de panelen. Ook biedt het een extra beschermlaagje voor jouw hout op maat.

Je hout op maat besteld. En dan?

Heb je je hout op maat besteld door middel van onze configurator? Mooi! In principe hoef je dan niets meer te doen. In onze zagerij gaan we voor je aan de slag met jouw hout. Binnen twee weken is het hout op maat gezaagd en wordt het netjes voor jouw deur afgeleverd. Dat bespaart jou weer een hoop sjouwwerk. De montage is, vanzelfsprekend, wel aan jou. Succes met jouw doe-het-zelfproject!