Radiatorbekleding

Verwarming als onderdeel van het interieur

, door Leonie

De verwarming is waarschijnlijk niet het pronkstuk van jouw interieur. In sommige gevallen kan een zichtbare radiator de uitstaling van het interieur zelfs verpesten. Het past vaak niet bij de uitstraling van de ruimte en bovendien leidt het de aandacht af van jouw zorgvuldig ingerichte kamer. Veel mensen kiezen er daarom voor om oude radiatoren weg te werken. Het bekleden van je radiator is hiervoor een passende oplossing. Dit is enerzijds praktisch en het ziet er ook nog eens fraai uit. Twee vliegen in één klap dus. In dit artikel leggen we je uit wat radiatorbekleding is en hoe jouw verwarming onderdeel van het interieur wordt.

Hoe maak je de verwarming onderdeel van het interieur?

De verwarmingsradiator wegwerken kan gemakkelijk met bekleding. Het maakt de verwarming onderdeel van het interieur. Maar wat is radiatorbekleding nu precies? Dit is een fraaie ombouw voor je verwarming die bestaat uit meerdere onderdelen. De basis is een raamwerk, dat je opvult met een vlechtmat (webbing) of decorpanelen passend bij jouw interieur. Deze decorpanelen heb je in verschillende materialen: aluminium of MDF. Daarnaast heb je de keuze uit bekleding in diverse maten, kleuren en stijlen. Zo is er altijd een design dat bij jouw inrichting past.

De voordelen van radiatorbekleding

Met radiatorbekleding maak je de verwarming onderdeel van het interieur: het ziet er stijlvol uit. Maar welke voordelen biedt het nog meer? In kleine ruimtes is het bekleden van je radiator bijvoorbeeld heel praktisch. Een radiator neemt natuurlijk ruimte in beslag. Maar door een hier een radiatorombouw omheen te bouwen, creëer je extra ruimte. De bovenkant kun je namelijk gebruiken om spullen op te zetten. Boeken of tijdschriften, maar denk bijvoorbeeld ook aan fotolijstjes. Je kunt er zelfs een televisie op plaatsen. Dat is pas ruimtebesparend!

Daarnaast is een ombouw voor je radiator kindvriendelijk. Je voorkomt dat kinderen zich pijnlijk kunnen verbranden aan de hitte van de verwarming. Door de bekleding kunnen ze hier simpelweg niet meer bij. Zo hoef je je daar geen zorgen om te maken als je kinderen aan het spelen zijn. Hetzelfde geldt voor huisdieren. Je wilt natuurlijk ook niet dat jouw hond of kat zich aan de verwarming verbrandt. Naast kindvriendelijk is bekleding voor je radiator dus ook huisdiervriendelijk.