Welk laminaat past het beste bij de klassieke interieurstijl?
Welk laminaat past het beste bij de klassieke interieurstijl?
Vloeren en laminaat

Welk laminaat past het beste bij de klassieke interieurstijl?

Het lange wachten wordt eindelijk beloond: jekunt jouw nieuwbouwhuis gaan inrichten! Dat jouw oog viel op eennieuwgebouwd huis, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de moderneinterieurstijl jouw voorkeur heeft. Daarom laten we in dit blog zienhoe je de klassieke interieurstijl kunt integreren met jouw nieuwehuis. Denk bijvoorbeeld aan de decoratieve onderdelen en bijpassendevloer. Keuzes genoeg dus. Wij helpen je een handje om de juiste temaken.

De klassieke interieurstijl

Een klassieke stijl is vaak enorm decoratief.Denk aan kroonlijsten, lambrisering, rozetten met verlichting in hetplafond en zelfs glas-in-lood. Qua vormgeving vind je er vaakzachtere, ronde vormen in terug, een sterk contrast met de strakkehoeken die je in moderne interieurs vaak ziet. Het donkerekleurgebruik, vaak wel in combinatie met lichtere wanden, zorgt vooreen warme en sfeervolle uitstraling. De juiste keuze voor een vloerversterkt dit effect.

Creëer sfeer met laminaat met eenwarme houttint

Gebruik je veel dezelfde houtsoort en -kleur inonderdelen van je interieur? Dan kan het mooi zijn om dit door tetrekken in de vloer. Vaak zie je in een klassiek interieur een warmehoutkleur terug, zoals diepbruin en roodtinten. De rodere tintengeven de ruimte een exotisch tintje, terwijl de warme bruintinten watklassieker zijn.

Een warme houttint vult niet alleen de reedsgebruikte items aan, maar doet ook veel voor de sfeer. Jouw woningmag gezelligheid uitstralen en best persoonlijk zijn. Met donkerdere,warme tinten kun je dit realiseren. Zorg er wel voor dat niet allesdonker is, door af te wisselen met lichtere wanden of meubilair. Hoedonkerder je interieur, hoe kleiner de ruimte aanvoelt. Voeg ookcontrast toe aan de ruimte, dan behoudt de gekozen kleur in de vloerzijn effect. Een warme bruintint combineert vaak goed met groentintenmet een gelige ondertoon, maar bijvoorbeeld lichtblauw kleurt hierook mooi bij.

Omdat warme houtkleuren vaak een gelige of rodeondertoon hebben, moet je wel oppassen dat je een kleur kiest dieniet vloekt bij de rest van je interieur. Heb je al hout gebruikt meteen gele ondertoon, kies dan voor een vloer die dit ook heeft inplaats van een vloer met een rode ondertoon. Zou je een totaal anderekleur kiezen voor je vloer, bijvoorbeeld meer vergrijsd, let hier danook op!

Naast de kleur van je nieuwe laminaatvloer, heb jenatuurlijk ook ontzettend veel keuzes in patroon, afmeting engroeven.

Behoud ruimtelijkheid met brede planken

Brede laminaatplanken met een zichtbare houtnerf ogen, vooral als ze een diepe groef hebben, als echte houten planken. Dat komt omdat die groef ervoor zorgt dat de planken los van elkaar lijken te liggen. Bovendien zorgt de houtnerf voor een natuurlijke structuur in de vloer, dat draagt nog extra bij aan de natuurlijke, maar ook luxe uitstraling van de vloer. Vaak past deze uitstraling goed bij een klassieke interieurstijl. Maar brede planken hebben nog een ander groot voordeel.

Brede planken maken de ruimte waarin ze gelegd zijn, optisch breder. In ruimtes waar veel donkere kleuren zijn toegepast en helemaal wanneer de vloer zelf ook donker is, werkt dit het compacte gevoel van een donkere ruimte tegen. Een laminaatvloer met bredere planken heeft in verhouding minder groeven en nerven, waardoor er wat meer rust in de kamer is. Ook dit helpt om de ruimte groter te laten lijken.

Ontdek welk laminaat bij jou interieur past

Om te ontdekken welke laminaatvloer variant het beste bij jouw nieuwe woning past, is mijn belangrijkste tip dat de vloer qua kleur afgestemd is op de andere kleuren en houtsoorten die je al voor ogen hebt in jouw kamer. De vloer is de basis van je ruimte en hoeft niet het spektakelstuk te zijn. Zorg daarom dat de vloer altijd ondersteunend is aan de eye-catchers binnen je interieur. Meer tips over het selecteren van de juiste kleur lees je in dit blogartikel.

Vind je het ondanks deze tips nog steeds lastig om een beeld te vormen over hoe een bepaalde vloer in je interieur zal passen? Dan is er nog de CanDo vloerconfigurator. Je kiest een foto van een ruimte die aansluit bij je eigen woonstijl. Je kan vervolgens de wandkleur en de vloeren aanpassen. Super handig!

Het keuzeproces voor een laminaatvloer bestaat uit verschillende stappen, van het kiezen van een kleur die aansluit bij je interieur tot de afmetingen, groeven en nerven van de planken zelf. Elke vloer heeft zijn eigen uitstraling.


Benieuwd welke vloer bij jouw interieurstijl en persoonlijkheid past? Bekijk het volledige assortiment op /nl-nl/laminaat/

Kies je vloer

Kies je vloer

Maak de keuze voor je nieuwe vloer eenvoudig met de CanDo vloerenconfigurator.

Ga naar de vloerenconfigurator