Wandbekleding in de slaapkamer
Wandbekleding in de slaapkamer
Wandbekleding

Wandbekleding in de slaapkamer

, door Maud

Geef je slaapkamer een snelle make-over met wandbekleding

Is je slaapkamer toe aan een make-over, maar heb je geen zin om dagenlang te klussen? Kijk dan eens naar houten wandbekleding voor je slaapkamer. Door één of meerdere muren te voorzien van wandpanelen krijgt je slaapkamer binnen no time een hele andere uitstraling. Vooral als je de achterwand van het bed aanpakt. Dat is namelijk de plek in de slaapkamer waar je oog meteen naartoe getrokken wordt. Een houten wand achter het bed is een echte blikvanger, maar straalt ook rust en warmte uit. Precies de sfeer die je in je slaapkamer wilt hebben.


Gebruik in de slaapkamer bijvoorbeeld de Cando green DecoWall, een houten wandpaneel dat je zelf eenvoudig monteert op de muur. Deze wandbekleding geeft je slaapkamer een strakke uitstraling die helemaal past bij Scandinavisch design, voegt een natuurlijke touch toe aan een meer industriële stijl, of creëert een warm effect in een romantisch ingerichte slaapkamer. Een houten wand voegt iets toe aan iedere stijl slaapkamer. Combineer het met mooi, nieuw beddengoed en bijpassende bedlampjes en je herkent je slaapkamer niet meer terug!

wandbekleding slaapkamer, houten wand slaapkamer, houten achterwand bed, houten wand achter bed, achterwand bed, wandpanelen slaapkamer, slaapkamer wandbekledingwandbekleding slaapkamer, houten wand slaapkamer, houten achterwand bed, houten wand achter bed, achterwand bed, wandpanelen slaapkamer, slaapkamer wandbekleding

Houten achterwand bij bed zorgt voor een warme uitstraling

De meest gekozen muur voor een houten wand in de slaapkamer is de muur achter het bed. Een houten achterwand bij het bed kan bijvoorbeeld als vervanging voor een hoofdbord gebruikt worden, maar kan ook je bestaande hoofdbord complimenteren of eruit laten springen. Zoals gezegd is het bed hetgeen waar je automatisch naar kijkt als je een slaapkamer binnenkomt en een houten wand achter het bed valt dus meteen op.

Wandpanelen voor de achterwand van het bed zijn in verschillende houtsoorten beschikbaar, die ieder hun eigen kleurtoon hebben. Zo hebben eiken en donker eiken een warmere uitstraling dan het lichtere vurenhout. Eiken is ideaal als je een slaapkamer met een warme sfeer wilt creëren en hierbij natuurlijke materialen wilt gebruiken. Vurenhout is een perfecte keus als je jouw slaapkamer graag strak en licht houdt. Daarnaast is een voordeel van vurenhout dat je het kunt beitsen of lakken in de kleur die je wilt. 

Een tip: vind je duurzaamheid belangrijk, let er dan bij houten wandpanelen op dat het hout een PEFC keurmerk heeft. Dat betekent namelijk dat het hout afkomstig is uit een bos dat duurzaam beheerd wordt.

 

wandbekleding slaapkamer, houten wand slaapkamer, houten achterwand bed, houten wand achter bed, achterwand bed, wandpanelen slaapkamer, slaapkamer wandbekledingwandbekleding slaapkamer, houten wand slaapkamer, houten achterwand bed, houten wand achter bed, achterwand bed, wandpanelen slaapkamer, slaapkamer wandbekleding

Wandpanelen in de slaapkamer: decoratief en makkelijk

Welke wandbekleding je in de slaapkamer gebruikt luistert vrij nauw. Behang met een printje of een opvallende kleur muurverf zorgen al snel voor een onrustige slaapkamer. Dat is precies wat je niet wilt, want dit is dé plek in je huis waar je tot rust moet komen. Kies je voor een houten wand in de slaapkamer, dan bereik je precies dat effect. Zeker als je kiest voor een houtsoort die past bij de sfeer die je wilt neerzetten.


Met wandpanelen in de slaapkamer kun je ook nog een beetje ‘spelen’. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de achterwand van het bed te bekleden, maar het is ook een optie om meerdere muren te doen. Pas wel op dat je niet te veel houten wanden in je slaapkamer monteert, want dan kan je slaapkamer aan gaan voelen als een blokhut. Dat is waarschijnlijk niet het effect dat je wilt bereiken. Kies liever voor een bijpassende of neutrale muurverf.


En ga je voor panelen van vloer tot plafond en van hoek tot hoek, of creëer je een houten vlak ergens op het midden van de muur? Of gebruik je de Decowall juist als als lambrisering door deze op maat te zagen? De richting waarin je de houten panelen plaatst, maakt ook nog verschil voor de uitstraling. Verticaal zorgt voor een strakke, rustige look, terwijl horizontaal zorgt voor een meer speels effect. Bekijk hieronder ons voorbeeld van een lambrisering gemaakt met de Decowall Acoustic Zwart.

 


Akoestische panelen voor een betere nachtrust

Als er één ding is dat je nachtrust kan verstoren is het wel hinderlijke geluid. Akoestische wandpanelen zorgen voor een betere akoestiek in je slaapkamer en hebben een geluidsabsorberend effect. Ideaal als je een lichte slaper bent die van ieder geluidje wakker wordt. Deze wandbekleding voor de slaapkamer is dus niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Akoestische wandpanelen bevestig je op dezelfde manier als reguliere wandpanelen en ze kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden.


Klinken akoestische panelen voor de slaapkamer je goed in de oren? Bij CanDo vind je naast de reguliere Wood DecoWall wandpanelen ook DecoWall Acoustic wandbekleding. Deze panelen zijn aan de achterkant bekleed met vilt, wat zorgt voor het geluiddempende effect. De DecoWall Acoustic is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, dus je vindt altijd een wandpaneel dat bij de stijl van jouw slaapkamer past. Slaap lekker!