Wat kun je maken van hout?
Wat kun je maken van hout?
Panelen

Wat kun je maken van hout?

, door Lisanne

 

Wil jij graag iets van hout maken, maar weet je nog niet precies wat? Of heb je al wel een idee wat je wilt maken, maar zoek je naar een concreet stappenplan met de exacte formaten en montagehandleiding? Alle doe-het-zelvers zijn bij CanDo aan het juiste adres voor het maken van hun eigen meubels en decoratie. Wij hebben een ruim aanbod aan bouwtekeningen om je eigen houten meubels te maken. Benieuwd wat jij van hout kunt maken? Neem eens een kijkje op onze website en doe inspiratie op!

Diverse stappenplannen om zelf iets van hout te maken

Maak zelf de mooiste houten meubels met steiger- of eikenhout. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar begin je aan zo’n project? Met de stappenplannen van CanDo is het moeilijkste werk al gedaan. Van wandmeubels tot tweepersoonsbedden en van een steigerhouten bar tot een loungeset bank, we hebben werkelijk voor ieder idee een stappenplan uitgewerkt. Kies het plan dat jouw aanspreekt en ga aan de slag met het maken van je eigen houten meubels.

Een stappenplan, onderdelen- en boodschappenlijst in één

Het grote voordeel van de CanDo maakplannen is dat je direct het hout kunt bestellen dat je nodig hebt voor je klus. Dit is mogelijk dankzij de verdeling die wij hebben gemaakt tussen de boodschappen- en onderdelenlijst. In de onderdelenlijst vind je alle planken en toebehoren terug die je nodig hebt om het meubel te maken. Om je te helpen besparen met het aanschaffen van het hout, hebben we ook een boodschappenlijst in onze maakplannen opgenomen. Deze lijst bevat alle planken en toebehoren die je nodig hebt om de onderdelen uit de onderdelenlijst te krijgen. Zo koop je niet per ongeluk teveel of te weinig hout. Je kunt een maakplan van CanDo dus eigenlijk in drie stappen voltooien:

  • Koop de planken en toebehoren die op de boodschappenlijst staan
  • Zaag de planken op maat volgens de onderdelenlijst
  • Zet het meubel in elkaar volgens het stappenplan

Wat als mijn afmeting afwijkt van het stappenplan?

Moet jouw tuinbankje een bepaalde breedte hebben, of werk je liever exact volgens een ontwerp? De bouwtekeningen op onze website geven heel duidelijk weer welke afmetingen voor welke planken gelden. Wil je ons ontwerp gebruiken met je eigen afmetingen? Dan kan dat dus heel eenvoudig. Controleer wel een paar keer of je alle afmetingen correct hebt aangepast. Twijfel je over de correcte afmetingen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.