Interieurtips

Je woning een jaren 30 uitstraling geven

, door Okke


De jaren 30 zijn inmiddels alweer even geleden. Toch is de bouwstijl uit deze tijd niet uit het straatbeeld verdwenen. En ook niet uit het interieur. De stijl is nog steeds razend populair. Wil jij deze uitstraling ook in je woning creëren? Er zijn diverse elementen waarmee je dit kunt doen. Ook als je niet in een écht jaren 30 huis woont. Benieuwd met welke elementen je jouw woning een jaren 30 make-over geeft? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Glas in lood

Eén van de populairste kenmerken van de jaren 30 stijl, is glas in lood. Het geeft een bijzondere en authentieke sfeer aan je woning. Heb je geen huis met glas in lood ramen, maar wil je dat wel? Voeg dit element dan gewoon toe aan je eigentijdse woning. Dit kan met een paar losse glas in lood elementen, maar er zijn ook diverse deuren waarin al glas in lood is verwerkt.

Een deur met karakter

Een ander belangrijk element om je woning een jaren 30 stijl te geven, is de deur. Het lijkt misschien een klein detail, maar deuren doen meer voor je interieur dan je wellicht denkt. Een strakke moderne deur geeft een bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan een klassieke deur. Hetzelfde geldt voor een industriële deur of een landelijke deur: het geeft een totaal ander effect. Om je woning een jaren 30 uitstraling te geven, kies je het beste voor een klassieke deur (eventueel met glas in lood). Om de deur compleet te maken kies je voor bijpassend deurbeslag.

Een kenmerkende vloer

De jaren 30 stijl kent verschillende vloeren. Zo zie je enerzijds houten vloeren en anderzijds tegelvloeren en granieten vloeren. Deze laatste twee zie je vooral in de hal of in de keuken. Je hebt het vast wel eens gezien: een hal met van die typische zwart-wit jaren 30 tegeltjes. Of een gestippelde vloer van graniet. Houten vloeren worden voornamelijk gebruikt in de woonkamer. Ze geven je woning een warme, knusse uitstraling. Wil je een mooie nieuwe vloer in je woning, met de uitstraling van hout? Overweeg dan eens een laminaatvloer van CanDo. Onze laminaatvloeren zijn er in diverse dessins. Zo is er altijd wel een bij die bij jouw jaren 30 interieur past!

De trap

En last but not least: de trap. Ook die heeft veel effect op de uitstraling van je woning. Bij CanDo kun je jouw trap helemaal zelf samenstellingen. Niet alleen de treden, maar ook de trapleuningen kun je volledig aanpassen aan jouw stijl. Welke van de bovenstaande elementen ga jij aan je interieur toevoegen?