Interieurtips

Zelf aan de slag met hout

, door Lisanne

Alle producten van CanDo zijn speciaal ontwikkeld voor de doe-het-zelver. Zo ook het hout uit onze collectie! Je kunt er dan ook alle kanten mee uit. Of je nu zelf een nieuwe kast wil maken of juist het geschikte materiaal voor een nieuw werkblad of aanrecht in de keuken zoekt: in ons uitgebreide assortiment vind je altijd wel hout dat bij jou en je smaak past. Benieuwd naar de mogelijkheden en houtproducten die we verkopen? In dit blog vertellen we je er meer over!

CanDo helpt je een handje

Niets is er mooier dan straks neerploffen op je eigen steigerhouten bed of een boek uit je zelfgemaakte kast pakken. Voor sommigen is het niet moeilijk om dit soort meubelstukken te ontwerpen; zij werken dan ook veelal uit hun hoofd. Maar als je wel een handje kunt gebruiken bij het ontwerp, de juiste verbindingen en andere eigenschappen: CanDo biedt je gratis bouwtekeningen voor steigerhout en allerlei handige inspiratietips. Dus ook wanneer je een wat minder ervaren klusser bent, kun je gewoon met onze producten aan de slag!

 style=

Steigerhout: stoer en robuust

Een populaire optie is steigerhout. Met name steigerhouten meubels zijn populair door hun ‘echte’ onbewerkte look. Steigerhouten planken zijn namelijk niet geschaafd en worden vrij grof gezaagd. Anderzijds heeft steigerhout een warme uitstraling. Je vindt het steigerhout inclusief alle opties (zoals onbehandeld, geborsteld, eikenhout) via onze website. Om je steigerhout de juiste finishing touch te geven, vind je ook allerlei afwerkopties, steigerbuizen en verbinders in ons assortiment. Denk aan strakke buizen, hoekverbindingen of kledinghaakjes: combineer je steigerhout met een zelfgemaakt kledingrek of kapstok bijvoorbeeld.

CanDo Start: de optie om maat op hout te zagen

CanDo Start is een service van CanDo waarmee jij eenvoudig zelf je ontworpen houten onderdelen op maat laat zagen. Hierbij heb je ook weer de keuze uit een groot aanbod verschillende houtproducten. Stevig MDF of betonplex, maar ook underlayment of multiplex kun je in onze zagerijen precies op maat laten zagen. Voor je aan de slag gaat met ons hout is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Wil je wat robuustere meubels of mogen ze ook van simpeler, maar goedkoper hout zijn? Hoe groot wil je dat je werkbladen precies worden? Het kan dan ook nooit eens kwaad om in ons online assortiment rond te kijken.

Panelen, ook voor wand en plafond

Ook voor je wandbekleding kun je met de houten panelen uit ons assortiment een heel eind komen. Of je nu zelf je wandbekleding zoals lambriseringen maakt of een uniek meubelstuk met onze meubelpanelen: in principe kom je als doe-het-zelver met onze producten al een heel eind. Per product vind je precies over welke eigenschappen het beschikt, waar je het kunt kopen en waarvoor je het allemaal kunt toepassen.

Je keuken een finishing touch

Tot slot: Zelf je keuken een mooie afwerking met hout geven? Dan vind je met onze werkbladen voor kookeilanden of aanrechtbladen voor het standaard aanrecht het perfecte hout. De werkbladen worden gemaakt van stevig spaanplaat en hebben een krasvaste toplaag van CPL. Laat je verrassen door het diverse aanbod kleuren, afwerkingen en houtsoorten.