Kan ik zelf meubels maken met hout van CanDo?
Kan ik zelf meubels maken met hout van CanDo?
Panelen

Kan ik zelf meubels maken met hout van CanDo?

, door Lisanne

 

Het antwoord op deze vraag laat zich niet zo moeilijk raden. Sterker nog: ons hout op maat is er speciaal voor bedoeld om jouw eigen meubels uit hout te maken. Of je nu op zoek bent naar een eigen project, droomt over zelfgemaakt tv-meubel of graag een kastje maakt met een unieke touch: met het hout van CanDo kun je écht alle kanten uit. Lees hier meer over de mogelijkheden en bestel jouw hout vandaag nog in de juiste maat via onze website. De eerste stap voor doe-het-zelfmeubels begint bij CanDo!

Waar begin ik?

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf al een beeld te hebben van het meubelstuk dat je wil gaan maken. Dit kan een zelfontworpen design zijn, maar je kunt je ook laten inspireren door de meubels die jij mooi vindt of jou aanspreken. Ook is het mogelijk om een kant-en-klare gebruikshandleiding via onze website te downloaden en aan de hand hiervan je meubels zelf te ontwerpen. Deze zijn gratis te downloaden via onze website! Heb je een ontwerp gevonden of gemaakt dat jou aanspreekt? Dan is het tijd om het hout van je voorkeur uit te kiezen.

Ruime keuze hout

Maar welk hout kies je eigenlijk? CanDo biedt een breed assortiment hout aan dat eigenlijk volledig gebruikt kan worden voor je meubels. Uiteraard zit daar ook een kwaliteits- en prijsverschil in. Een spaanplaat kost natuurlijk minder dan een plaat of paneel van massief hout, maar oogt ook goedkoper en gaat minder lang mee. De keuze die je maakt voor je hout is dan ook afhankelijk van het doel van je meubelstuk. Wordt het intensief gebruikt? Hoeft het alleen maar veel te kunnen dragen? Of moet het ook nog over te schilderen zijn? Per houtsoort vind je in de configurator op de website deze aanvullende informatie.

Waar moet ik op letten?

Wel raden we het je aan om vooral meubels voor binnenshuis te van ons hout te maken. Hoewel materialen als multiplex en betonplex tegen vocht kunnen of waterdicht gemaakt kunnen worden, schuilt het risico op kromtrekken en verbuigen van onbehandeld hout in een klein hoekje. Vraag eventueel advies bij onze verkooppunten. Ook wordt het hout geleverd zonder montagematerialen. Schroeven, lijm of bouten moet je dus zelf aanschaffen. Deze vind je overigens vaak bij onze verkooppunten (de betere bouwmarkten en doe-het-zelfzaken).

Meer weten over ons hout

De onderdelen om jouw eigen meubel te maken liggen dus binnen handbereik. Zelf stel je de verschillende onderdelen en panelen samen. Jij bepaalt de kwaliteit van het hout, maar voert ook de juiste afmetingen in. Het hout wordt dan op de millimeter nauwkeurig voor je gezaagd. Is het klaar? Dan wordt het bij je thuis geleverd (wel tegen een meerprijs) of kun je het ophalen bij het verkooppunt.