Betonplex

Betonplex heeft een fenolharscoating waardoor dit type plaatmateriaal een glad en strak uiterlijk heeft. Betonplex is zeer sterk en bestand tegen vocht. Dit maakt betonplex niet alleen tot een van de meest decoratieve soorten plaatmateriaal, maar maakt het ook nog eens super eenvoudig in gebruik.

De kern van betonplex bestaat uit een multiplex plaat. De afwerklaag bestaat uit fenolharscoating. Omdat de binnenzijde net als multiplex of spaanplaat bestaat uit hout moeten de zaagvlakken na verwerking beschermd worden met een randsealer tegen het binnendringen van vocht. Daarna heeft betonplex dankzij de vloeistofdichte kunststof afwerklaag geen verdere afwerking meer nodig.

Donkerbruin hardhout betonplex

Voor de bekisting voor het storten van beton, bekleding van een bedrijfswagen of het maken van een dierenhok is hardhout betonplex zeer geschikt. Hardhout betonplex is gemaakt voor intensief gebruik en kan tegen vele stootjes. Beide zijden van betonplex zijn gecoat wat zorgt voor een super glad oppervlak. Zaagvlakken en boorgaten die de houten binnenzijde van het materiaal blootleggen dien je watervast te beschermen.

Gamma

Betonplex donkerbruin populieren

Minder krachtig dan hardhout betonplex, maar nog altijd supersterk. Donkerbruin populieren betonplex is geschikt voor gebruik binnen en buiten, echter een lagere repetitiefactor dan hardhout betonplex. Deze prijsgunstige plaat heeft wel meer spanning dan de hardhout betonplex. Zorg na verwerking dat u de zaagvlakken, boorgaten enz. goed beschermt met een waterdichte randsealer. Beide zijden van populieren betonplex zijn gecoat wat zorgt voor een extra glad oppervlak.

Gamma

Betonplex reliëf

Donkerbruin reliëf populieren betonplex heeft aan één zijde een antislip coating waardoor dit type betonplex erg geschikt is wanneer stroefheid belangrijk is. Dit type betonplex wordt vaak gebruikt als bodembekleding voor een trailer of aanhanger. Deze plaat heeft wel meer spanning dan een hardhouten betonplex, dit vang je op met een solide bevestiging. Zorg er ook voor dat u na het zagen het houten binnenwerk beschermt tegen vochtopname.

Gamma

Betonplex lichtbruin

Lichter in gewicht dan hardhout en berken betonlex en voorzien van een mooie houtstructuur is vuren betonplex. Dit product is goed toepasbaar voor decoratief gebruik. Voor het afwerken van het interieur van een bedrijfswagen, maar ook voor het maken van objecten binnen de meubel- en interieurbouw wordt vuren betonplex veel toegepast.

Gamma

Wanneer kies je voor betonplex?

Betonplex is sterk, heeft op de zaagranden na geen afwerking nodig, is decoratief en is vochtwerend. Dit maakt betonplex voor veel toepassingen geschikt. In de bouw wordt betonplex gebruikt als wand- en vloerbekistingen. In de transportwereld wordt betonplex gebruikt als wand- en bodembedekking in trailers of bestelbussen.