Multiplex

Multiplex is constructiemateriaal dat is opgebouwd uit meerdere lagen verlijmd houtfineer. Multiplex bestaan uit een aantal oneven lagen die kruislings op elkaar zijn verlijmd. Deze manier van verlijmen zorgt voor stabiliteit, sterkte en voorkomt werking. Afhankelijk van de gebruikte lijm en afwerking is multiplex geschikt voor binnen of buiten.

Multiplex is geschikt voor tal van toepassingen. Multiplex is er in diverse variaties: watervast of niet watervast verlijmd, met of zonder grondlaag en in diverse diktes. De juiste soort multiplex kies je aan de hand van de gewenste toepassing. Constructiemultiplex dat gebruikt wordt voor bekisting of het betimmeren van daken, vloeren, plafonds of binnenwanden moet stevig zijn, maar hoeft geen mooi uiterlijk of een grondlaag te hebben. Wil je een decoratief object maken, dan moet de kwaliteit mooi vlak zijn en mag de buitenste laag van een duurdere houtsoort zijn.

Okoumé gegrond multiplex

Okoumé gegrond multiplex maakt het je eenvoudiger wanneer je het hout wilt schilderen. De platen zijn aan de voorzijde al voorzien van een filmlaag waardoor gronden niet nodig is. De achterzijde kan je onbehandeld laten. Ga je aan de slag voor een buitenproject, dan is dit type multiplex dankzij de waterbestendige verlijming zeer geschikt. Okoumé gegrond multiplex is bestand tegen vocht, kent en lange levensduur en is zeer eenvoudig te bewerken. Bij buitengebruik, dienen de randen van de plaat wel altijd voorzien te worden van een randsealer.

Gamma

Okoumé multiplex

Okoumé multiplex is net als de geronde variant een type multiplex dat geschikt is voor veel doeleinden. De lichtroze platen zijn niet gegrond. Okoumé multiplex heeft een watervaste verlijming en is daarmee bestand tegen vocht. Oloumé multiplex kent en lange levensduur en is zeer eenvoudig te bewerken. Bij buitengebruik, dienen de randen van de plaat wel altijd voorzien te worden van een randsealer.

Gamma

Populier gegrond multiplex

Populier gegrond multiplex is licht van gewicht en uitstekend geschikt voor binnen. De platen zijn makkelijk te verwerken voor zowel betimmering als het maken van meubels. Wil je jouw werk voorzien van een lak- of verflaag dan werkt populier gegrond multiplex tijdbesparend omdat de vlakke zijden al zijn voorzien van een grondlaag. Zelf gronden is dus niet nodig.

Gamma

Multiplex hardhout

Hardhout multiplex is geschikt voor binnen. Verwerking buiten onder overkapping is mogelijk, bijvoorbeeld als dakplaat in een veranda of schuur. Hardhout multiplex heeft een rode kleur en een vlakke toplaag. Bij buitengebruik, dienen de randen van de plaat wel altijd voorzien te worden van een randsealer.

Gamma

Multiplex berken

Multiplex berken is licht van gewicht en uitstekend geschikt voor binnen. De platen zijn makkelijk te verwerken voor zowel betimmering als het maken van meubels. Wil je jouw werk voorzien van een lak- of verflaag dan werkt multiplex berken tijdbesparend omdat de vlakke zijden al zijn voorzien van een grondlaag. Zelf gronden is nodig.

Gamma