Een nieuwe vloer in je huis

Een vloer is letterlijk de basis in je interieur en draagt in hoge mate bij aan de sfeer die je wil creëren in je huis. Hoe kies je de vloer die bij je past? Er wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een harde vloer en dat is niet voor niets. Hout en laminaat zijn goed te onderhouden, makkelijk te reinigen en geven een warme look aan je interieur. Gecombineerd met een mooi vloerkleed voelt dit heel comfortabel.

Als je een heel licht huis hebt, met veel ramen en lichtinval, kies dan je vloer niet te licht van kleur. Er blijft anders in het (zon)licht weinig meer over. Heb je juist een wat donkerder huis, dan kan een lichte vloer juist heel plezierig zijn in verband met de lichtreflectie die optimaler is bij een lichte vloer. De vloer mag dan ook wel iets glanzen, voor extra reflectie. In een grote ruimte, moet je XL denken, dus hier kun je perfect brede en extra lange planken toepassen, zoals XXL laminaat . Een v-groef , zoals bij deLaminaat Basic Groove, geeft even een fijne doorbreking van een groot oppervlak.

Ook grotere verschillen tussen de planken onderling komen in een grotere ruimte mooi tot zijn recht, evenals uitgesproken dessins, zoals de Laminaat Expression. Deze zorgen voor extra levendigheid in een grote ruimte. In kleinere kamers kies je liever voor planken die qua kleur dicht bij elkaar liggen en het liefst ook met weinig ‘noesten’ en tekening. Er is zelfs een smallere, elegante plank, de Black Label Groove, die ideaal is in een kleine ruimte. Doordat er meer planken in de breedte liggen, ontstaat er een ruimtelijker effect.

Voor een luxe en rijke uitstraling zijn massief houten vloerdelen prachtig! Ze zijn behandeld verkrijgbaar: je kunt ze direct leggen, maar ook onbehandeld: zodat je een persoonlijk karakter kunt toevoegen aan je nieuwe vloer. Je kunt ze steeds opnieuw lakken en oliën, zodat de vloer jarenlang mee gaat!

Wil je alle binnendeuren zien?

Bekijk hier welke modellen beschikbaar zijn en verhoog de sfeer in je huis