Openslaande deuren

Als je thuis aan de slag gaat, merk je vaak dat het ‘domino’-effect van toepassing is. Je begint ergens aan en zodra dat af is, is het contrast tussen nieuw en oud letterlijk groter geworden. Zodra je een onderdeel van je huis opknapt, zal een ander onderdeel weer sneller ‘uit de toon’ vallen.

Daarom is het een goed idee om als je iets aan gaat pakken in of buiten je huis, een overzichtelijk plan te maken. Meestal zijn je uiteindelijke wensen groter dan het onderdeel waarmee je aan de slag gaat. Schrijf ze op en hang er een tijdsplanning aan. Niet alles hoeft op hetzelfde moment te gebeuren. Het geeft rust en overzicht, als je een plan in stukjes kunt hakken.
Ga je de tuin flink opknappen, kijk dan eens kritisch naar gevel en gebouwen. Is de schuur nog wel in dezelfde sfeer van de nieuwe situatie? En passen de deuren naar de tuin toe nog steeds in het nieuwe plaatje? Misschien zou je liever dubbele openslaande deuren willen hebben, om het ruimtelijk gevoel binnen te vergroten? Bekijk zo’n opknap-project als een geheel en kijk hoe je de stijlelementen en uitstraling in één sfeer kunt krijgen. Dit geeft een plezierig gevoel van eenheid. Je kunt dit het beste van tevoren goed in kaart brengen, door knipsels te verzamelen van de sfeer die je mooi vindt.
In achterdeuren zijn verschillende stijlen terug te vinden. Het is belangrijk dat je hierin de goede keuzes maakt. Kijk naar alle details, zoals verhouding van glas in je deur, of hang- en sluitwerk. En natuurlijk ook de kleur die je je deuren gaat geven. Het zijn de details die het afmaken!


Terug naar sfeerbericht

Onze buitendeuren

Met een nieuwe deur met een Veiligheidspakket voelt iedereen zich veel veiliger.