Tips van de stylist

De zomer is voor veel van ons toch het meest favoriete seizoen. De dagen zijn langer, we hebben meer energie en alles ziet er al snel positiever uit. Onze leefruimte willen we graag groter maken en dat doen we liefst door de deuren van het balkon of de tuin lekker open te zetten. Door je buitenomgeving meer bij de woonkamer te betrekken, voelt je huis ook veel groter.

Je kunt dit effect versterken door materialen en kleuren die je binnen gebruikt ook buiten toe te passen. Leg bijvoorbeeld een zelfde type vloer. Ligt binnen een houten vloer of laminaat? Trek dit gevoel dan door, door buiten een houten vlonder in dezelfde kleurnuance te leggen met de planken in dezelfde richting gelegd. Zo werkt dat voor alle soorten materialen. Zo ook met de wand in je woonkamer: deze heeft een bepaalde kleur en als je deze kleur doortrekt op de schutting van je terras lijkt je wand langer. Dit zijn kleine tips die je huis optisch royaler laten lijken. Met groen en planten werkt het op dezelfde manier. Het type groen dat in je woonkamer staat, zet je ook buiten vlakbij het raam. Het liefst ook in eenzelfde soort, formaat en kleur pot.
Wil je nog meer van buiten te genieten? Zorg ervoor dat bijvoorbeeld buiten eten niet teveel ‘gedoe’ is. Zet de buitentafel op een handige plek, zorg dat de tuinkussens onder handbereik zijn en dat eventueel de BBQ snel kan branden. Zo heb je ook als je ’s avonds uit het werk komt nog optimaal plezier van je tuin of balkon!

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk de CanDo inspiratietool!

Terug naar sfeerbericht

Wil je alle binnendeuren zien?

Bekijk hier welke modellen beschikbaar zijn en verhoog de sfeer in je huis