Voorjaar...de lente komt er aan!

Als de dagen langer worden en het zachte licht weer binnenstroomt, is het duidelijk: Het is (bijna) lente!
Maak letterlijk ruimte in je huis, door ‘overbodige’ spullen op een andere plek in huis op te slaan. Je zult zien dat het licht dan weer optimaal binnenkomt.

Poederige pastels zijn mooie kleuren om juist in deze tijd van het jaar toe te passen. Zoek het in accessoires, kussens etc. of ga voor een kleur op de wand. Heb je veel houten meubels in huis, dan is een zachte roze kleur prachtig. Combineer met een tere lentegroen, of voor wat meer pit met diep okergeel. Dit kun je ook toevoegen in kleine bijzet meubelen, zoals extra tafeltjes in de zithoek. Versterk het okergeel, door er ook wat goudkleurige metalen accessoires aan toe te voegen, zoals een mooie kandelaar of een dienblad. Als de basis fris wit is, bijvoorbeeld RAL 9016, zullen de poeder pastels heel mooi tot zijn recht komen. Maak verschillende hoekjes in je huis in toontinten, dan houd je het zacht en rustig.

De kamerschermen zijn weer terug van weggeweest. Bespannen met een mooie zachte transparante stof zal het een geweldige blikvanger in je huis zijn. Op deze manier kun je je ook even terugtrekken om een boek te lezen. Planten zorgen voor een fijne buitensfeer in je kamer. De hangplant is ook een item dat echt weer terugkomt! Hang er een aantal in een hoekje bij elkaar op verschillende hoogtes, dit staat speels en geeft ook volume. Samen met de zachte tinten geeft dit een optimaal lentegevoel. Kies hangplanten die luchtige en lichtere bladeren hebben en die daardoor ook een transparante uitstraling hebben. Met florale plant- en bloemdessins op je kussens maak je er een mooi geheel van.


Terug naar sfeerbericht

Wil je alle binnendeuren zien?

Bekijk hier welke modellen beschikbaar zijn en verhoog de sfeer in je huis