Een nieuw jaar, restyle je woonkamer

Een nieuw jaar geeft altijd weer een extra impuls voor een frisse kijk op je interieur. De kerstversiering is opgeborgen en je hebt weer een goed overzicht hoe je huis er eigenlijk uitziet. Veranderen is leuk en hoeft niet altijd veel tijd, geld en energie te kosten.

Schuiven met meubelen is zo gebeurd: het kan je een heel andere kijk geven. Meubels verplaatsen gaat wat makkelijker in een ruimte die wat meer vierkant is dan in een lange ruimte. Door alleen al je bank op een andere plek te zetten, ontstaat een totaal ander interieur. Probeer om een extra ruimtelijk gevoel te creëren door meubels met elkaar te combineren door bijvoorbeeld een sidetable aan de achterzijde van de bank te schuiven of door een simpel bankje aan de haard aan te laten sluiten, zodat daar meer één geheel ontstaat. Zorg dat een royaal kleed de meubels met elkaar verbindt.

In een lange smalle ruimte is het de truc, om meubels, zoals een kast, haaks op de wand te plaatsen. Zo ontstaat een veel spannendere opstelling. Ook spelen met kleur geeft je huis iets extra’s. Dit kan een wand zijn of een accent. Vaak heb je in de woonkamer één lange wand: verf die niet in één kleur, maar kijk of je een mooie vlakverdeling kunt maken. Zo ontstaat er meer diepte in de ruimte en geef je met kleur letterlijk de leefruimten aan. Ook kun je in een ‘saaie’ rechte ruimte een nis creëren, door een deel van de wand (én de tegenoverliggende wand) een kleur te geven, maar ook het plafond hierin mee te nemen. Dit geeft een leuke knipoog aan de kamer. Wees niet bang voor donkere of wat diepere kleuren, die geven je huis juist karakter en het gevoel van een warme jas.

Terug naar sfeerbericht

Wil je alle binnendeuren zien?

Bekijk hier welke modellen beschikbaar zijn en verhoog de sfeer in je huis