Decowall

Met de CanDo® green Decowall Acoustic, Decowall Acoustic Tile of Wood Decowall creëer je direct en eenvoudig een andere sfeer in alle ruimtes van je huis. Of je nu een hele wand wilt bekleden of maar een klein stukje wand wilt veranderen, met deze lattenwand zorg je gemakkelijk en snel voor een natuurlijk en warme uitstraling.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 25-30 van 30

Pagina
per pagina
Filteren Filters
Sorteer
Van hoog naar laag sorteren
 1. Eindprofiel Decowall Acoustic walnoot
  Eindprofiel Decowall Acoustic walnoot
 2. Eindprofiel CanDo green Decowall Acoustic - grijs eiken
  Eindprofiel Decowall Acoustic grijs eiken
 3. Eindprofiel Decowall Acoustic brons eiken
  Eindprofiel Decowall Acoustic brons eiken
 4. Wood Decowall Grafiet eiken
  Wood Decowall Grafiet eiken
 5. CanDo green Wood Decowall eiken - houten lattenwand
  Wood Decowall MDF Eiken
 6. CanDo green Wood Decowall donker eiken - houten lattenwand
  Wood Decowall Donker eiken
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 25-30 van 30

Pagina
per pagina
Filteren Filters
Sorteer
Van hoog naar laag sorteren

CanDo® green Wood Decowall

Hoe monteer ik de CanDo® green Wood Decowall?

Om de Wood Decowall op de juiste manier te bevestigen meet je eerst de wand op die je wilt bekleden. Bepaal vervolgens hoeveel sets latten en brackets je nodig hebt. Eén set is voldoende voor een wand van 30cm breed en 260 cm hoog.
Schilder de te bekleden wand zwart en wacht tot deze droog is, voordat je de latten bevestigd. De vuren lattenwand is eventueel af te werken met beits of gekleurde lat.

Zaag eventueel de latten eerst op de juiste lengte. Houd hierbij een speling ten opzichte van de zijmuur, plafond en vloer van  1 cm aan.
Bevestig de vier brackets/beugels op de achterkant van de vijf latten. Houd hierbij een onderlinge afstand van maximaal 70 cm aan. Zorg ervoor dat de latten tegen van het uitstekende deel van de beugel worden bevestigd. Gebruik de 20 kleine schroeven (van 3,5 x 16 mm) om de beugels op de latten te monteren.

Wanneer je niet precies met een complete set uitkomt, zet je als volgt het eindstuk in elkaar: meet eerst de breedte van het eindstuk op (moet tussen de 35 – 56 cm zijn). Bepaal hoeveel Wood Decowall latten je hier nog voor nodig hebt. Bevestig de latten van het eindstuk aan de laatste complete set door de beugels van het eindstuk onder de beugel van de complete set te monteren.

Bevestig de gemonteerde panelen vervolgens op de muur. Gebruik hiervoor de lange schroeven. Gebruik, indien nodig, pluggen die geschikt zijn voor jouw muur. Breng – indien van toepassing – als laatste het eindstuk in de hoek aan.

Nog sneller aan de slag? Bekijk dan de montagevideo van de Wood Decowall.

Hoeveel sets brackets en latten heb ik nodig van de CanDo® green Wood Decowall?

Eén set latten (onderdeel 1) en 1 set brackets (onderdeel 2) is voldoende voor een wand van 30cm breed en 260 cm hoog. Uiteraard kan de lattenwand zelf op maat worden gezaagd.

Waarom moet ik de wand achter de Wood Decowall lattenwand zwart schilderen?

De beugels en schroeven waarmee je de lattenwand op de muur monteert zijn zwart. Door de wand achter de Wood Decowall zwart te verven krijg je het mooiste resultaat, omdat je dan niks meer ziet van het bevestigingsmateriaal.