Nooit meer tocht en kou in huis met mijn CanDo Comfort deur
Buitendeuren

Nooit meer tocht en kou in huis met mijn CanDo Comfort deur

, door Tosca

 

Het is natuurlijk niet leuk om te horen dat anderen het altijd koud bij je in huis vinden, als ze ’s winters op bezoek zijn. Ik wist wel dat het in de winter in mijn woning best kil kan zijn – en in de zomer lekker koel, dat is dan weer een voordeel – maar ik ben er zelf aardig gewend aan geraakt. Maar toen een vriendin na een avondje film kijken bij mij thuis schoorvoetend toegaf dat ze het koud had gehad wist ik het zeker; ik moet echt wat aan die voordeur doen. Dat is namelijk een van de grootste boosdoeners voor de kou in de woonkamer, de tocht die langs de buitendeur binnen komt. En toen daar de deelname aan het programma Green Make Over op mijn pad kwam wist ik dat dit geen toeval kon zijn; het project van een nieuwe isolerende, goed sluitende voordeur gaat nu van start!

 

Deelname aan Green Make over

 

Eigenlijk gaan ik en mijn kinderen in de winter standaard ’gewapend’ met dikke pantoffels, een plaid op de bank en een sjaal om als ik achter mijn bureau zit. De voordeur, waar veel tocht langs binnenkomt, had ik al gepoogd aan te pakken door er zo’n dik (en lelijk) gordijn voor te hangen. Maar dat kon veel beter volgens de experts van het programma Green Make Over. Een collega die altijd heel duurzaam bezig is, tipte dat dit een leuke serie is om te kijken. Geen hoog geitenwollen sokken gehalte, maar toffe afleveringen waarbij ze deelnemers helpen bij een uitdaging, zodat ze groener en energiezuiniger kunnen leven. In een opwelling heb ik mijn hulpvraag van die vervelende voordeur ingediend en zowaar werd mijn hulpvraag uitgekozen.

 

 

Mijn voordeur vervangen door een nieuwe isolerende deur


De experts adviseerde mij dat het beter was om mijn verouderde voordeur te vervangen door een geheel nieuwe isolerende voordeur. Op die manier kan ik het beste de kou buiten houden én energie besparen. Eerst zag ik daar niet veel brood in; dat is toch een enorm tijdrovende, ingrijpende klus? En hoe ga ik dat doen met mijn twee linkerhanden? Daarnaast kan mijn voordeur niet zomaar een dag openstaan, ik woon langs een vrij drukke doorgaande weg. Maar zij wisten me te vertellen dat met de CanDoAll Inclusive service ik niet zelf aan het klussen hoefde te gaan, met deze service zou het werk namelijk allemaal door de vakmannen worden gedaan. Perfect!

Mijn keuze voor een tijdloze CanDo Comfort voordeur

Een tijdloze deur met ruiten, maar wel eentje die voldoende privacy biedt. Ik had het al precies in mijn hoofd; het design van mijn nieuwe voordeur. Zo kwam ik bij de isolerende Comfort deur ML 855 met satijn block glas. En uiteraard hadden de experts van Green Make Over al uitgezocht dat de Comfort deuren ideaal zijn om mijn wooncomfort te verhogen. De CanDo Comfort deuren bezitten namelijk een unieke samengestelde plaatconstructie die bestaat uit een isolerende kern met hardhouten en aluminium platen aan weerskanten. Die aluminium platen zorgen ervoor dat de deur heel vormstabiel is. Zo verminder je krimp- of zwelgedrag en dus ook het kromtrekken, en dat is precies wat je wil met die Nederlands natte en koude winters.

Deur inclusief brievenbuspakket en veiligheidspakket

En weet je wat ook ideaal is? Je hebt verschillende opties die je bij je deur kan kiezen, zoals een brievenbuspakket en een veiligheidspakket. Beide heb ik gekozen, want dat zou me niet nog een keer overkomen, een briefsleuf die nét scheef gemonteerd is en waar je je dan mateloos aan irriteert. Hetzelfde geldt voor de inbraakveiligheid; in een eerdere woning was dat niet helemaal op orde en is er ingebroken, een hele nare ervaring. Dus voor mij een mooi moment om m’n voordeur zo veilig mogelijk te maken. Heel fijn dat deze pakketten al gemonteerd waren toen ze mijn deur kwamen afhangen. Zo samen met de All Inclusive service had ik er werkelijk geen omkijken naar. Mijn kozijn kreeg zelfs nieuwe tochtprofielen en mijn oude deur mocht ik aan hun meegeven. Nadat de nieuwe voordeur was gemonteerd merkte ik al snel dat het een stuk aangenamer werd in de woonkamer. Heerlijk!

Project nieuwe isolerende voordeur heel geslaagd

Dit had ik al veel eerder moeten doen. Maar goed, dat is makkelijk praten achteraf. Ik weet dat de deelname aan het programma en mijn vriendin - die toegaf dat het onaangenaam bij mij in huis was - een grote rol hebben gespeeld in het feit dat ik eindelijk werk heb gemaakt van die nieuwe voordeur. En uiteraard het gemak van de service die ik had bij mijn CanDo Comfort deur. Al met al een geslaagd project!