Deuren schilderen: hoe doe ik dat?
Deuren schilderen: hoe doe ik dat?
Binnendeuren

Deuren schilderen: hoe doe ik dat?

, od Sander

ls je een nieuwe deur hebt uitgekozen voor je woning, is het belangrijk om goed over de kleur na te denken. De kleur is namelijk heel bepalend voor de uitstraling van je deur, zowel voor binnendeuren als buitendeuren. In dit blogartikel geven we je tips over het schilderen van je deuren.

Voordat je begint met schilderen

Een eerste, handige tip is om altijd iets meer verf te kiezen of te laten mengen dan dat je verwacht nodig te hebben. Zo weet je zeker dat je voldoende verf hebt, bijvoorbeeld als er een extra laag nodig is of je (later) nog een stukje wilt bijwerken.

Verdere punten om op te letten:

  • Schilder eerst je deur en hang hem daarna pas af. Zo kun je overal goed bij en loop je niet het risico dat je een stuk vergeet.
  • Maak de deur eerst goed schoon en ontvet de deur. Dit doe je met een sopje met lauw water, gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen! Ga je een bestaande deur schilderen? Zorg dan dat beschadigingen, zoals putjes of kuiltjes eerst opgevuld worden met een speciale houtvuller. Schuur vervolgens de deur altijd licht op met fijn schuurpapier. Hiermee verwijder je de onderliggende verflaag, zodat de nieuwe lak goed op het oppervlak hecht. Grote stukken verf kun je met een verfkrabbertje verwijderen. Maak de deur tot slot schoon met een borstel!
  • Voor buitendeuren is zijdeglans of hoogglans het meest geschikt.

Deur schilderen

Nu is het tijd om met schilderen te beginnen. Werk bij voorkeur bij zowel een binnendeur als buitendeur met een roller voor de grote, vlakke oppervlakken. Met een kwast kun je gedetailleerd de lastige plekken goed afwerken. Het is belangrijk om een deur minimaal twee keer te schilderen. Wacht tot de eerste laag goed gedroogd is en breng dan de volgende verflaag pas aan. Met de tweede laag verf zet je de puntjes op de 'i' en maak je de deur mooi egaal en dekkend.

Het schilderen van je deur uitbesteden

Ben je zelf niet zo handig? Of vind je het schilderen van je deur een vervelende klus? Als je een binnendeur of buitendeur van CanDo bestelt, heb je bij verschillende modellen de optie om je deur door ons te laten aflakken. Zo bieden we voor binnendeuren de ‘CanDo Aflakservice’ aan en voor buitendeuren de ‘CanDo All Inclusive service’ . Lees op de betreffende pagina's alle informatie hierover.