Interieurtips

Decoratieve vensterbanken in je woning

, od Leonie

 

Een vensterbank is eigenlijk een soort etalage van je huis en meteen een mogelijkheid om mooie decoratieve dingen erop te zetten. Zet de vensterbank niet helemaal vol, zodat de focus blijft op de mooie spullen op de vensterbank.

Benut de ruimte op je vensterbank

wil je een beetje privacy, zet dan een hogere plant zo neer dat je in de stoel of bank die er achter staat lekker beschut kunt zitten. Zo heb je toch het lichtgevoel van buiten en niet direct de nieuwsgierige blikken naar binnen.

Is de vensterbank niet al te hoog (tussen 40 en 45 cm), dan is het ook een leuk idee om er één of meerdere kussens op te leggen, bijvoorbeeld in dezelfde diepte als de vensterbanken. Zo creëer je een heerlijk warm zitplekje voor het raam, waardoor je toch nog volop kunt genieten van buiten.

Krasvast en in elke stijl

 

Vensterbanken hebben een krasvaste toplaag in wit, marmerlook of granietlook. Deze laatste twee decoren geven de ruimte een wat chique en klassiekere uitstraling. Voor een wat stoerdere, industriële sfeer is er het decor betongrijs.

Mocht je toch niet kunnen kiezen, ga dan voor gegrond MDF, zodat je deze in je favoriete kleur kunt verven met glans of zijdeglans. Kies hierbij een mooi profiel: zo lijkt de vensterbank wat dikker en toont deze robuuster. Het profiel kun je in dezelfde kleur als de vensterbank schilderen.

De profielen zijn er in 3 varianten, rond, rustiek en kraal

De ronde profielen passen perfect in een wat modern en strak interieur. De profielen andere profielen gaan mooi samen met een landelijk of klassieke sfeer.

Ben je in de klusmodus?

Kijk eens kritisch rond in je huis: Heb je bijvoorbeeld de overgang van vloer naar muur netjes afgewerkt met plinten? Hoge plinten zorgen voor een ruimtelijk effect. Radiatorbekleding in combinatie met een vensterbank kan ook een hele mooie toevoeging zijn aan je interieur. Kortom, ga aan de slag in je huis om het afwerkingsniveau van je huis te verhogen. Dit zie je echt terug in het gevoel wat je huis je geeft.

 

Terug naar sfeerbericht