Duurzaam wonen is de toekomst
Duurzaam wonen is de toekomst
Interieurtips

Duurzaam wonen is de toekomst

, od Leonie

 

Duurzaam leven en wonen blijft belangrijk. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het verduurzamen van hun woning, door bijvoorbeeld duurzaam te klussen, te verbouwen of duurzame opties voor de inrichting te kiezen. Dit komt omdat het idee van ‘duurzaam = duur’, steeds minder wordt doordat het niet meer zo zeer gezien wordt als een trend. Duurzaam wonen is een levensstijl. Ook jij kunt deze duurzame levensstijl aannemen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden hoe jij in 2021 die duurzame levensstijl kan toepassen in je woning.

Met isolerende voordeuren de kou, of juist de warmte, buiten houden

Een eerste stap in de goede richting is het isoleren van verschillende ruimtes in je woning. Naast het isoleren van je dak, kruipruimtes en glas, is een isolerende voordeur ook een belangrijk onderdeel van jouw duurzame woning. Door de isolerende kern zorg je namelijk dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. Fijn voor de bewoners maar ook erg energiezuinig.

Daarnaast brengt een geïsoleerde voordeur meer voordelen met zich mee ten opzichte van een traditionele deur. Het hout in de isolerende deur ‘werkt’ minder door de unieke binnenkant van de deur, die bestaat uit een isolerende hardschuim kern. Deze schuimkern heeft een extreem hoge isolatiewaarde ten opzichte van massief hout. Aan weerszijden van de schuimkern zitten lagen multiplex vervaardigd uit hoogwaardig FSC gecertificeerd hardhout van de hoogste duurzaamheidsklasse en twee stevige aluminium platen, die voor meer stevigheid zorgen. FSC hout komt uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden. Verantwoord wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met ecologische, economische en sociale vragen van het heden en de toekomst. Daarbij kan de deur minder makkelijk kromtrekken en kan het vocht bijna niet meer tot de kern van de deur doordringen.

PVC vloeren zijn een duurzame optie

PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. Dat is niet zo gek, want er is ontzettend veel mogelijk met dit materiaal. Met het gemak van kunststof creëer je de mooiste vloeren met een uitstraling van bijvoorbeeld natuursteen of hout. Niet te onderscheiden van echt natuursteen of hout, en dat voor een uiterst betaalbare prijs.

Een PVC vloer is één van de mogelijkheden en wordt ook steeds populairder met betrekking tot het verduurzamen van je woning. Er zitten namelijk verschillende duurzame voordelen aan PVC vloeren.. Met stipt op één staat de duurzaamheid van het product. Dit komt omdat een PVC vloer slijtvast is en daarom jarenlang meegaat. Deze vloeren zijn zo gemaakt om de zwaarste belastingen te kunnen weerstaan. De vloer zal daarom niet zomaar versplinteren, breken of barsten ten gevolge van zware belasting. Een PVC vloer kan maar liefst 30 jaar mee! Daarbij zal je geen last hebben van tikkende hakken op de vloer, dankzij de akoestische demping, heb je weinig onderhoud aan een PVC vloer en zijn er mogelijkheden tot vloerverwarming- en koeling.

Energie besparen door kleine aanpassingen

Duurzamer leven kan ook kleiner aangepakt worden. Zo kun je er rekening mee houden door bijvoorbeeld duurzamer te shoppen, maar ook in je interieur is meer te verduurzamen dan je denkt. Zo kun je meer LED verlichting aanschaffen, spleten en kieren dichten en sluipverbruik voorkomen. Een televisie kan wel €35 aan sluipverbruik hebben per jaar! Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om dit op te lossen. Trek bijvoorbeeld stekkers eruit van apparaten die je niet meer gebruikt of neem een stekkerdoos met een schakelaar. Zo schakel je eenvoudig alle apparaten in één keer uit.

Duurzaam wonen is voor iedereen mogelijk

Er zijn genoeg manieren voor jou om vandaag nog te beginnen met het verduurzamen van je woning. Lees ook onze andere blogs met tips over duurzaam wonen of lees ervaringen van anderen met een CanDo Comfort isolerende voordeur. Benieuwd waar CanDo je nog meer bij kan helpen? Kijk gerust eens op onze website op om te kijken waar de mogelijkheden liggen voor de verduurzaming van jouw woning.

 

Past de radiator in jouw interieur?

Past de radiator in jouw interieur?

Een radiator is meestal niet bepaald een item waar je trots op bent. Verander met radiatorbekleding jouw radiator binnen een handomdraai in een echte blikvanger.

Radiator wegwerken