Een nieuwe binnendeur in een mooie trendkleur? Kies een CanDo binnendeur!
Een nieuwe binnendeur in een mooie trendkleur? Kies een CanDo binnendeur!

Een nieuwe binnendeur in een mooie trendkleur? Kies een CanDo binnendeur!

, od Leonie

Een nieuwe binnendeur in een mooie trendkleur? Kies een CanDo binnendeur!

Meestal ben ik niet van de “trendy” opties voor ons interieur omdat we liever een tijdloze inrichting van ons interieur willen. Maar toen ik de kleur Bright Skies van Flexa zag was ik meteen verkocht. Het mag dan wel dé trendkleur zijn van 2022, hij is perfect passend binnen onze huidige moderne interieur. We waren namelijk op zoek naar een mooi kleurenpalet om onze woonkamer en aansluitende keuken op te frissen en vooral meer bij elkaar te betrekken. Om naast een frisse, nieuwe look ook meer rust te creëren. En dat is best goed gelukt!

 

Een licht en luchtige kleur


Toen ik me ging oriënteren viel mijn oog op de Bright Skies kleur; “Een licht en luchtige kleur blauw, die open en goed voor de geest is. Een revitaliserende tint die de positieve effecten van de natuur in huis haalt en nieuw leven in elke woonruimte blaast”. Dat klonk mij goed in de oren! En gelukkig was Ben ook snel overtuigd dat we met de kleuren uit dit kleurenpalet onze inrichting goed konden opfrissen.

 

Ruimtes bij elkaar betrekken


Ik heb me er altijd iets aan gestoord dat de woonkamer en keuken twee van elkaar losstaande ruimtes zijn in onze woning. Daarnaast waren de binnendeuren van de woonkamer en keuken duidelijk aan vervanging toe, ze oogden nogal afgeleefd na veel intensief gebruik. Daarom had ik een plannetje gemaakt waarbij we een wand in de woonkamer in dezelfde kleur zouden schilderen als onze nieuwe binnendeuren van de woonkamer en keuken. Om zo deze twee ruimtes meer bij elkaar te betrekken.
We hebben voor dit project gekozen voor een zachte, neutrale kleur uit het Salon kleurenpalet van de kleur Bright Skies; The Salon 3. Een kleur die perfect past binnen onze moderne inrichting en een kleur die deze twee ruimtes meer open en uitnodigend zou doen aanvoelen. Ik had al eerder gelezen dat CanDo binnendeuren al goed gegrond zijn en dat je ze enkel licht hoeft op te schuren en af te lakken met een kleur naar keuze. De keuze voor CanDo binnendeuren was dus snel gemaakt!

 

 

Binnendeuren lakken

We hebben gekozen voor tijdloze, klassieke binnendeuren van CanDo goed passend bij ons interieur; de Delft binnendeur met zijn klassiek profiel voor de keukendeur en de Kampen binnendeur met zijn blank facetglas om voldoende licht in de woonkamer te behouden. Deze deuren hebben we afgemaakt met een greep uit het CanDo assortiment; een mooie strakke, tijdloze greep die goed past bij andere details in het interieur. Gelukkig hebben we wat hulp gekregen van mijn vader, want een extra paar handen was zeer welkom om zowel de woonkamerwand als de binnendeuren te schilderen. Al waren we zeer te spreken over het gemak waarmee we de binnendeuren konden aflakken. Met twee dunne laklaagjes hadden we een heel mooi resultaat!

 

Finishing touch

Om een mooie ton sur ton combinatie te creëren hebben we er gekozen om ook de Bright Skies kleur en The Salon 5 kleur terug te laten komen.  Zo hebben we deze kleuren toegepast in een aantal gave, nieuwe accessoires maar hebben we deze kleur ook toegepast op een wandje in de keuken. Echt een levendige kleur die de keuken een stuk opener maakt.
We zijn erg blij en trots op het eindresultaat. We vinden het vooral opvallend dat de binnendeuren in dezelfde kleur als de woonkamerwand een groot verschil maakt. De woonkamer en keuken vormen nu duidelijk meer een geheel wat voor meer rust zorgt in ons interieur.
Ben jij ook op zoek naar nieuwe binnendeuren die je zelf wil aflakken? Dan zijn de CanDo binnendeuren echt een aanrader!