Welk hout te gebruiken voor meubels?
Welk hout te gebruiken voor meubels?
Panelen

Welk hout te gebruiken voor meubels?

, od Giel

 

Er is niets zo leuk en bevredigend als het maken van je eigen meubels. Een zelfgemaakte meubel doet het ook als cadeau erg goed. Maar welk hout kun je nu eigenlijk het beste gebruiken voor een tafel, bankje of kastje? CanDo heeft het juiste hout voor jouw meubels. Kies voor een massief paneel, multiplex of MDF. Benieuwd welk hout jij het beste kunt gebruiken voor jouw klus en wil je meer weten over de verschillen tussen deze houtsoorten? In dit blog lees je alles over het geschikte hout voor het zelf bouwen van meubels.

Welk hout kan ik gebruiken voor meubels?

Wanneer je aan de slag gaat met hout is het altijd aan te raden om je goed te verdiepen in het beste materiaal voor jouw klus. De keuze voor het materiaal speelt namelijk een grote rol in het eindresultaat. Het assortiment van CanDo Start bestaat uit de volgende houtsoorten:

MDF

MDF is een stevig materiaal dat bestaat uit samengeperste en verlijmde houtvezels. MDF is vrij glad en belangrijk voor de doe-het-zelver: MDF is makkelijk om maat of in vorm te zagen. MDF kan gebruikt worden voor tuinmeubels, maar dan dien je wel een speciaal vochtwerende variant te gebruiken.

Multiplex

Multiplex is opgebouwd uit meerdere lagen van houtfineer. Deze lagen zijn met elkaar verlijmd en dat zorgt voor een stabiel resultaat. Multiplex werkt niet en blijft dus altijd mooi in model.

Massief hout

CanDo heeft verschillende soorten massief hout dat zeer geschikt is voor het maken van meubels. Wij zagen het hout op maat, jij kunt dit vervolgens afwerken met een lak naar keuze. Ons massief hout is van topkwaliteit, daarnaast leveren wij duurzame houtsoorten zoals eiken en grenen.

Betonplex

Betonplex is sterk en heeft bijna geen afwerking nodig dankzij de fenolharscoating. Bovendien is dit hout vochtwerend, wel zo fijn voor meubels die in de regen komen te staan. De kern van betonplex is een multiplex plaat.

OSB

OSB is van oorsprong een vorm van constructiemateriaal. Tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt als basis voor tuinmeubels met een industrieel tintje.

Tips en inspiratie van CanDo Start

Kun je nog wel wat tips of inspiratie gebruiken? Op onze inspiratiepagina vind je een veel tips, adviezen en praktische handleidingen. Ook montagefilmpjes en zelfs bouwtekeningen (gratis te downloaden), helpen je bij het maken van je eigen meubels. Want zeg nu zelf: wat is er leuker dan je eigen houten meubels maken? You CanDo it® met ons hout van hoge kwaliteit!