Houten panelen op maat laten maken
Houten panelen op maat laten maken
Panelen

Houten panelen op maat laten maken

, od Ruud

 

Haal jij plezier uit het maken van je eigen meubels, maar mis je het juiste gereedschap, vaardigheden of zin om alle onderdelen zelf op maat te maken? Je staat hier zeker niet alleen in. Begrijp ons niet verkeerd: we zijn dol op DIY-projecten en hoe meer je zelf doet of maakt, hoe meer voldoening het geeft, maar het kan ook echt geen kwaad om een enkel of enkele dingen uit handen te geven als je je daar goed bij voelt. Hout is een mooi materiaal om meubels van te maken, maar het kost natuurlijk ook wat. Als je nog weinig ervaring hebt met bewerken van hout, is het misschien beter om eerst meer te oefenen op restjes hout dan op een gave plaat. Wil je jezelf de moeite besparen, dan kan je ook voor een houten paneel op maat kiezen. Benieuwd wat er mogelijk is? We zetten het voor je op een rijtje.

Houten panelen op maat laten zagen

Wanneer je een houten tafel in de winkel koopt, ben je al snel een flink bedrag kwijt. Zeker als je voor een tafel van eikenhout kiest. En je bent dan ook nog eens afhankelijk van de modellen die in de winkel verkocht worden. Wil je een specifiek formaat of een andere afwerking, dan heb je al een probleem. Een tafel met een houten paneel maken kan dan heel eenvoudig door het blad op maat te laten zagen via de CanDo Hout op maat service. Via de website van Gamma, Karwei of Praxis kun je het paneel volledig op maat ontwerpen en laten zagen door de vaklieden van CanDo. Met de online 3D tool heb je binnen enkele minuten een tafelblad op maat gemaakt. Bepaal de vorm, het formaat en eventuele afwerkingen langs de randen. Alles wordt tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd en bij jou thuis of bij een bouwmarkt in de buurt bezorgd.

Maak je meubels zelf compleet

Of je nou een tafel of kast maakt, via CanDo hout op maat kun je alle houten panelen die je nodig hebt online ontwerpen en bestellen bij een bouwmarkt naar keuze. Wanneer je de houten platen ontvangt kun je aan de slag met het maken van je eigen meubel. Omdat het zaagwerk zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd, past alles perfect in elkaar. Op voorwaarde dat je de juiste afmetingen hebt doorgegeven, uiteraard. Je kunt ervoor kiezen om een meubel volledig van een type hout te maken, maar je kunt ook verschillende materialen combineren. Denk aan een metalen onderstel, andere houtsoorten (die je ook via CanDo Hout op maat kunt bestellen) of accessoires als een lade of deurtjes met door jou gekozen grepen.

De voordelen van hout op maat op een rijtje

Weet jij al hoe jouw kast op maat van MDF eruit komt te zien of ben je juist nog op zoek naar inspiratie? Op onze site vind je meer inspiratie en hulp die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je kast op maat. Met CanDo maak je het zelf!