Interieurtips

Interieurtrends 2021: zó verwerk jij ze in DIY klussen in huis

, od Tosca

Een nieuw jaar betekent voor velen een frisse, nieuwe start. Een moment waarop je met veel zin begint aan nieuwe projecten. Misschien kijk jij er ook weer naar uit om aan de slag te gaan met mooie DIY-projecten in huis. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor klussen die je zelf eenvoudig kan oppakken? En wil je het liefst dat die projecten ook zijn geïnspireerd op de interieurtrends voor 2021? Dan heb ik in dit blog voor jou fijne klus-ideeën waarmee je zelf aan de slag kan gaan én die zijn geïnspireerd op drie interieurtrends die we dit jaar veel gaan zien.

Trend 1: Lichte houtsoorten en natuurlijke materialen

De lichte houtsoorten zagen we het afgelopen jaar al veel, met name in de Scandinavische interieurs. Maar ook in 2021 zien we weer veel lichte houtsoorten, en nu dan ook meer in industriële woonstijlen en bij een wat luxere interieurinrichting. Wil je helemaal trendy zijn? Kies dit jaar dan voor licht acacia hout, bamboe, licht eiken hout of lichte MDF-platen. Deze trend zie je niet alleen terugkomen op de vloer en muren, maar ook in meubels. Met CanDo Start Hout op maat kan je eenvoudig hout op maat laten zagen voor bijvoorbeeld jouw nieuwste eettafel van een licht eiken timmerpaneel of een bureau van populieren multiplex. Wil je nieuwe schuifdeuren voor een (kleding)kast? Die maak je zelf eenvoudig met licht houten underlayment. Zoek er zwarte stoere stalen handgrepen bij en creëer een gave industriële vibe. Met de online tool van CanDo configureer je makkelijk je nieuwe meubel waarbij je zelf de vorm en het materiaal kiest.

Trend 2: Grijs maakt (weer) zijn opmars, met name de beton-look

Grijs is terug en gaan we weer veel zien in 2021, waarbij je deze kleur het liefst als basiskleur gebruikt in plaats van wit. Met een zachte grijze tint in plaats van die standaard witte muur oogt je interieur net wat luxer en komen planten of een mooi schilderij aan de muur goed uit. Durf jij die trend van volledig grijze muren nog niet aan? Kies dan voor een andere optie waarbij je een deel van je interieur een grijze look geeft, zoals bijvoorbeeld de vloer of je trap. De beton-look is namelijk een mooie manier om je interieur een industriële look te geven, die tegelijkertijd ook iets warms en rustieks geeft.
Wil jij dit jaar wel een trap in huis eenvoudig verfraaien met een grijze betonlook? Dat kan je goed zelf met de CanDo Traprenovatie concepten. Je geeft je trap een betonlook door nieuwe overzettreden op je oude treden te plaatsen. Je hoeft hierbij je oude trap niet volledig ‘kaal’ te maken wat veel in de voorbereidingstijd scheelt. Een traprenovatie is een goede DIY-klus voor jouw eigen grijze pronkstuk in huis. Het meten en op maat zagen van de treden is namelijk goed te doen voor iedere klusser met behulp van de trapspin", een handig inmeethulpmiddel. Wil je het passen, meten en zagen liever aan de professional overlaten? Dat kan ook met de traprenovatie van CanDo Start. Er komt dan een trapspecialist bij je thuis langs om alles precies op te meten en daarna worden de onderdelen tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd.
Is jouw trap nog helemaal op orde, maar wil je de vloer een grijze make-over geven? Dan is de CanDo Click de luxe beton een mooie optie. Dit is een hoogwaardig kunststof product met de uitstraling van een échte betonnen vloer en alle voordelen die vinyl van nature biedt. Dus lichtgewicht en makkelijk zelf te plaatsen - in meerdere ruimtes - en daardoor een ideale klus voor jou dit jaar.

Trend 3: De Japandi-woonstijl: een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië


De Japandi-woonstijl is het beste te omschrijven als een mix van een Japanse en Scandinavische woonstijl. Je het zou misschien niet snel denken, maar het zijn landen die op interieurgebied veel overeenkomsten hebben. Het is een wat minimalistische, natuurlijke woonstijl maar wel met gave contrasten. Denk bijvoorbeeld aan organische vormen, neutrale kleuren zoals zwart en wit, teddy stofjes maar ook gladde oppervlakken. Weet je niet goed hoe je deze Japandi-woonstijl moet toepassen? De zwarte, neutrale Capital binnendeuren passen perfect binnen deze Japandi-stijl, zeker wanneer je kiest voor bijvoorbeeld de stijlvolle Quito zwarte binnendeur of de Plymouth zwarte binnendeur met een minimalistische look. Online kan je eenvoudig zelf je deur samenstellen, een bijpassend deurbeslagpakket kiezen en snel starten met je klus nieuwe binnendeur.

Mooie klusprojecten voor 2021

Het fijne aan deze klussen is dat je ze zelf op een laagdrempelige manier kunt uitvoeren, soms volledig zelf, soms met een beetje hulp van de professionals van CanDo. En het zijn mooie klusprojecten waarmee jij dé interieurtrends van 2021 in huis haalt!