Kleur én accenten op je muur
Kleur én accenten op je muur

Kleur én accenten op je muur

, od Okke

Kleur én accenten op je muur

Het is inmiddels een traditie: tijdens Oktober Woonmaand worden de trendkleuren voor het komende jaar bekend gemaakt. Meerdere verffabrikanten roepen dan de interieurkleur van het jaar uit.

De trendkleuren van 2022


Flexa komt met de Flexa kleur 2022: Bright skies. Een lichte en luchtige kleur blauw. Omdat de afgelopen 18 maanden duidelijk is geworden dat de rol van ons huis veranderd is, is er behoefte aan een lichte, levendige en optimistische kleur die huizen levendiger en opener kan maken.Ook Histor grijpt terug naar de natuur en naar de gevolgen van de corona crisis. De verffabrikant riep Olive Spring uit tot kleur van het jaar 2022. De grijsgroene tint staat voor groei en veerkracht van de natuur. Het is afgeleid van de olijftak, welke symbool staat voor vrede, hoop en harmonie. Farrow & Ball hebben niet 1, maar 5 interieurkleuren 2022 gekozen. Centraal thema binnen de kleuren is dat ze een gevoel van nostalgie oproepen. Farrow & Ball besloot niet één, maar vijf interieur kleuren 2022 te kiezen. Al deze trendkleuren roepen een gevoel van nostalgie op en variëren van warmgeel (Babouche) tot zacht gebroken wit (School House White). En van vrolijk groen (Breakfast Room Green) tot warm en tijdloos blauw (Stone Blue) en klassiek, glamour rood (Incardine).

Muuraccenten


Bij CanDo® beseffen we ons maar al te goed dat een prettige sfeer in je huis je een goed gevoel geeft. Het allerbelangrijkste is dat je huis als een echt thuis voelt. En of het dit dan met de nieuwste trendkleuren is of juiste met een klassieke, tijdloze kleur verf op je muur, dat is voor iedereen verschillend. Kies dus alleen voor trendkleuren die bij je passen en die je leuk vindt. Wist je dat er ook manieren zijn om je muur een compleet andere uitstraling te geven, dan alleen met verf? Misschien is een 3d accentmuur wel iets voor je. Hierbij geef je met muurdecoratie een hele andere uitstraling aan die ene muur in een kamer. Door het 3d effect voeg je een nieuwe dimensie toe aan je interieur.Je accentmuur moet een muur zijn die het middelpunt van de kamer is. Waar gaat je oog van nature naar toe als je een ruimte binnenloopt? De openhaard? Het hoofdeinde van het bed? Kies voor die muur die nu al je aandacht trekt.

Muurprofielen


Met zogenaamde profielen (houten latten in ieder denkbaar formaat en vorm) maak je eenvoudig een ware eyecatcher van je muur. Door het gekozen profiel en toegepaste patroon kun je alle kanten op; of je nu houdt van modern of juist klassiek. En het mooie van alles? Alle latten zijn eenvoudig overschilderbaar; in iedere gewenste kleur. Doordat je kunt kiezen uit iedere gewenste kleur, vorm en patroon is er altijd een ontwerp mogelijk wat bij jou en je interieur past!

Je vindt de profielen terug in de lijstwerkkast bij jouw bouwmarkt. Op zoek naar inspiratie? Kijk eens op Pinterest (zoek op accent wall).