Tips om je radiator weg te werken
Tips om je radiator weg te werken
Radiatorbekleding

Tips om je radiator weg te werken

, od admin

Je radiator kan een doorn in het oog zijn. Met name oude modellen kunnen vloeken bij je interieur. Maar een radiator vervang je niet zomaar en zeker niet tijdens de koude wintermaanden. Wanneer je geld wilt besparen zijn er gelukkig ook een aantal andere opties om je radiatoren op een nette en stijlvolle manier weg te werken. Op die manier hoef je een radiator niet te vervangen en kun je hem zelfs op een vernieuwde manier een andere functie in je woning geven. Benieuwd? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Een verlengde vensterbank

Een optie om je radiator achter te verbergen is de verlengde vensterbank. Hiervoor zal je je bestaande vensterbank wel moeten vervangen door een speciale variant die doorloopt over je verwarming. Let wel op: bij verwarmingen voor een raam is dit vaak niet mogelijk. Houd daar rekening mee. De verlengde vensterbank kun je gebruiken als extra zithoekje of een plek waar kinderen kunnen spelen.

Radiatorbekleding: snel en makkelijk

Radiatorbekleding is een andere optie om snel en gemakkelijk je radiator weg te werken. CanDo heeft verschillende stijlen in het assortiment die, afhankelijk van je interieur, je radiator verbergen achter een strak raam- of gaaswerk. De verschillende sierlijke of moderne decorpanelen die CanDo verkoopt kun je zelf in elkaar zetten. De panelen leiden tot een minimaal warmteverlies, zodat de radiator toch gewoon dienst kan blijven doen. Hoewel radiatorbekleding vroeger vaak van ijzer of hout was, wordt tegenwoordig ook kunststof en glas gebruikt. Aan jou de keuze!

Verberg 'm letterlijk

Een simpele maar toch ook doeltreffende manier: schuif een kast voor de radiator. Hoewel er zo wel wat warmte verloren gaat, kan een mooie boekenkast de radiator volledig aan het oog onttrekken. Als je een kast gebruikt met verschillende openingen op de hoogte van de radiator kun je het warmteverlies van de verwarming terugbrengen. Ook een dressoir kan een prima oplossing zijn. Pas wel op met wat je in het kastje zet; als er geen voldoende ventilatie tussen verwarming en kast is, kan het er natuurlijk behoorlijk warm worden.

Andere opties

Je kunt ook zitmeubels voor je radiatoren zetten: een fijne zitzak of een heerlijk luie stoel. Zo heb je tijdens de koude wintermaanden ook nog eens een verwarming in je rug. Heb je kinderen? Dan kun je ze de verwarming laten versieren met kleurrijke magneetjes. Toegegeven: het ziet er bont en kleurrijk uit, maar het is soms beter dan naar die kale verwarming te kijken. Ook een likje verf in een neutrale kleur (grijs, zwart, donkerblauw of beige) kan wonderen doen! Meer inspiratie op doen? Bekijk dan hier onze inspiratiepagina